Na vsebino

Trgovskega centra v Semiču še ne bo

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Med Semičani je že dalj časa prisotna želja po večji trgovini v kraju, ki ima trenutno le dve manjši prodajalni z živili ter manjšo trgovino s tehničnim blagom in kmetijskimi pripomočki. Razširitvi trgovske ponudbe je naklonjeno tudi vodstvo občine. Tako so se nedavno povezali s potencialnim investitorjem Iskro d.o.o. pri razgovorih z možnimi najemniki trgovskih prostorov, ki bi stali na zemljišču v neposredni bližini Iskrine tovarne v Semiču. Čeprav je bilo zanimanja za najem bodočega trgovskega objekta med domačini kar nekaj, pa površina prostorov, ki bi jih najeli ni bila zadostna, da bi se investitorju naložba obrestovala. Zato so se v Iskri odločili, da investicijo opustijo.

»Zmanjkalo je približno 1000 kvadratnih metrov površin, da bi se investitorju naložba izplačala. Tudi trenutni časi tovrstnim projektom niso ravno naklonjeni, saj sprejeti odločitev o najemu prostora za 10 let, ni ravno preprosto,« je povedala županja Polona Kambič. Slednja pravi, da na občini kljub temu ostajajo odprti za potencialne investitorje na tem področju, saj so pripravljeni pomagati tako glede zemljišča, kjer bi zgradili trgovski center, kot pri ostalih zadevah. Optimizem vliva tudi nenehen razvoj Proizvodno servisne cone Vrtača, tako da v Semiču nad gradnjo večje trgovine nikakor niso obupali.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj