Na vsebino

Tvtrko Sarić s kitarskim oktetom Guitarrismo izdal DVD/CD

Projekt Guitarrismo ja nastal na pobudo Tomislava Fačinija, pomočnika glasbenega programa "Dubrovačkih ljetnih igara". Fačini je dobitnike nagrade Orlando na igrah leta 2017, kitarskega kvarteta v sestavi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić (prof. kitare na Glasbeni šoli Črnomelj) in Maroje Brčić, spodbudil, da kvartet razširijo v oktet, ki bi se na celovečernem gala koncertu predstavil s popularnimi skladbami prek izvedb v različnih kitarskih kombinacijah.

K temu projektu je pogumno pristopilo osem kitaristov katerim je skupni imenovalec ta, da so vsi diplomirali na zagrebški Glasbeni akademiji v razredu dr. Darka Petrinjaka. Olajševalno okoliščino v tem projektu je predstavljalo dejstvo, da se Zoran Dukić, Petrit Çeku, Morana Pešutić, Krešimir Bedek, Tvrtko Sarić, Tomislav Vukšić, Pedro Ribeiro Rodrigues in Maroje Brčić medsebojno poznajo že dlje časa, saj so že pred tem nastopali oz. še nastopajo kot kitarski duo, trio in kvartet.

Zahvaljujoč prizadevanjem Ive Josipovića, čigar Drmeš za Pendereckog so ravno tako izvajali na koncertu, je prišlo do izdaje DVD/CD-ja in bodo na ta način lahko ta enkraten projekt slišali vsi, ki 16. avgusta 2018 niso bili prisotni v prepolnem Kneževem dvoru v Dubrovniku.

Kitarski oktet je izvajal dela Ive Josipovića (ja, nekdanji hrvaški predsednik je tudi skladatelj), Antonija Vivaldija, Astora Piazzolle, Manuela de Falle, Gordana Tudora, Paula Bellinatija, Luigija Boccherinija in Henryja Mancinija.

DVD/CD-ju je priložena knjižica z biografijami vseh članov okteta ter video posnetkom koncerta v režiji Irene Škorić in video produkciji Artizana Filma d.o.o. Miks in mastering koncerta je delo Gorana Martinca v studiu Croatia Records.

DVD/CD najdete na prodajnih mestih založbe Croatia Records, cena kompleta pa znaša 99 kun (po današnjem tečaju 13,12 EUR) in pa v spletni trgovini TUKAJ.

Za pokušino pa še dve povezavi do posnetkov na You Tubu (samo avdio):

- Astor Piazzolla: Invierno Porteño

- Manuel De Falla: Three Dances From The Ballet El Sombrero De Tres Picos : Danza De Los Vecinos...

Vir: Croatia Records

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj