Na vsebino

Urad za narodnosti bo začasno vodil Janez Doltar

Janez Doltar, zaprisežen Belokranjec, je večini poznan kot kantavtor. Foto: Karel Žužek
Janez Doltar, zaprisežen Belokranjec, je večini poznan kot kantavtor. Foto: Karel Žužek

Vlada je na današnji seji Stanka Baluha razrešila s čela vladnega urada za narodnosti, za vršilca dolžnosti direktorja urada pa je imenovala Janeza Doltarja. Ta je diplomiral na visoki šoli za organizacijske vede v Kranju. Sprva je bil zaposlen v občinski upravi Občine Črnomelj, od leta 1985 pa v podjetju Novoles. Leta 1990 se je zaposlil v podjetju Adria Mobil, nato pa v podjetju Pionir. Od leta 1997 je bil zaposlen na mestni občini Novo mesto, najprej je delal na področju stavbnih zemljišč, zadnja leta pa na področju romske problematike. Med drugim je bil tudi predsednik komisije za integracijo Romske skupnosti pri Skupnosti občin Slovenije.

Zamenjavo je vlada izpeljala tik pred iztekom prvega leta mandata. V letu dni po prevzemu funkcij namreč lahko vladajoči brez zakonskih omejitev razrešujejo najvišje uradnike na položaju, kamor sodi tudi direktor vladnega urada za narodnosti.

Janez Doltar bo funkcijo vršilca dolžnosti direktorja urada za narodnosti opravljal do imenovanja novega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 30. novembra letos, so sporočili po seji vlade.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj