Na vsebino

Urbana kulinarika na Črnfestu

V soboto so organizatorji festivala Črnfest, to so Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, z Urbano kulinariko uspešno zaključili prvega od dveh tednov že petnajstega ČrnFesta – festivala smeha, dobre glasbe, kulture in otroškega rajanja.

Od 14. ure dalje sta bila črnomaljsko grajsko dvorišče in atrij spremenjena v pravo kulinarično doživetje, letos s kar enajstimi ponudniki hrane in pijače. Našo lakoto so krotili Mangotree s tajsko hrano, Big berry bar s svojo ponudbo burgerjev, Bošti s picami in Valf z odličnimi vaflji za sladico. Našo žejo pa so gasili Vinska klet Metlika, Pivovarna Kapušin, Petriot Gin ter Napoleon café s svojimi hišnimi koktejli. Predstavila sta se tudi dva študentska produkta - kraft piva iz Pivovarne Črnovar in Dipsi dip omake.

Dodatek k kulinaričnem vzdušju je bila tudi glasba - popoldan je na grajskem dvorišču vrtel DJ Koki, prav tako pa je v okolici rajal tudi sam Grajko ter ulični cirkusanti, za otroke pa je bila prirejena tudi ustvarjalna delavnica. Zvečer so na oder grajskega atrija stopile tri skupine, in sicer Pantaloons, P´Jays in Balkan Boys, ki so celoten dan zaključile v sproščenem in plesnem vzdušju.

“Organizatorji smo zelo zadovoljni z obiskom in se še enkrat zahvaljujemo vsem obiskovalcem in sodelujočim ponudnikom za podporo in vztrajanje pri izpeljavi dogodka, sploh zaradi negotovih vremenskih razmer, ki so nam čez cel teden povzročale skrbi in negotovosti, na koncu smo si lahko oddahnili, saj nas je le na hitro osvežil rahel dež. Kot pravijo, konec dober, vse dobro, še boljše pa je, če si prej kaj poješ in popiješ in to na Urbani kulinariki,” je dodal Blaž pečarič, ki je bil pomemben člen pri organizaciji in izvedbi dogodka.

Festival bo trajal vse do sobote, 3. septembra. Vstopnice za dogodke pa si zagotovite čim prej na ENTRIO ter na prodajnih mestih - OMV in Trafika3DVA.

Več o samem programu si lahko preberete na spletni strani Črnfest, spremljajte pa nas tudi na družbenih omrežjih: Instagram (crnfest.grajko) in Facebook (Črnfest).

Program ki sledi:

- Danes, 30. 8., 19:00 – STAND-UP: Splitska scena

- Jutri, 31. 8., 18:00 – OTROCI: Predstava Ješ, Jež?

- Četrtek, 1. 9., 20:00 – KONCERT: Društvo mrtvih pesnikov akustik

- Petek, 2. 9., 21:00 – KONCERT: Aney F. in Paperclip project

- Sobota, 3. 9., 9:00 – ŠPORT: Teniški turnir dvojic

- Sobota, 3. 9., 21:00 – KONCERT: Brkovi in Krankšvester

Vir: Črnfest

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj