Na vsebino

V črnomaljski Loki začeli graditi kolopark

V okviru projekta Športni park Loka so izvajalci del začeli z gradnjo koloparka, kar predstavlja prvo fazo celotnega projekta. Občina Črnomelj je sredstva za gradnjo koloparka v višini nekaj manj kot 24 tisoč evrov pridobila na razpisu Fundacije za šport. Celotna vrednost naložbe sicer znaša slabih 61 tisoč evrov. Razliko bo pokrila občina iz lastnega proračuna, dela pa naj bi ljubljansko podjetje Planapark predvidoma končalo konec avgusta letos.

Namen projekta je izgradnja novega, sodobnega, standardiziranega in varnega športnega asfaltnega grbinastega poligona parka - koloparka (angl. pumptrack), za krepitev spretnosti in motoričnih sposobnosti uporabnikov vseh starosti, posebej otrok in mladostnikov ter omogočiti kvalitetno izvedbo športnih, šolskih, obšolskih in drugih programov in aktivnosti za vse skupine prebivalstva in ostale uporabnike, omogočiti najvišjo raven kakovosti, uporabnosti in izrabe prostora, so še sporočili z Občine Črnomelj.

Po metliškem, semiškem in viniškem koloparku, bo to četrti tovrstni športni objekt v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj