Na vsebino

V Črnomlju ta teden znova volitve

Volilna komisija za volitve člana občinskega sveta Črnomelj je določila, da bodo nadomestne volitve člana občinskega sveta, predstavnika romske skupnosti, potekale v nedeljo, 8. maja. Volitve bodo potekale na sedežu posebne občinske volilne komisije Občine Črnomelj, na Trgu svobode 3 v Črnomlju (prostori bivšega TiC-a). Predčasno glasovanje pa poteka danes na istem naslovu.

Za mesto člana občinskega sveta in predstavnika romske skupnosti se bosta na nadomestnih volitvah v volilni enoti, v kateri izpolnjujejo volilno pravico volilni upravičenci romske skupnosti s stalnim bivališčem na območju Občine Črnomelj, potegovala Božo Rozman in Franc Hudak, oba iz Kanižarice. Rozman je rojen leta 1977, voznik po poklicu, predlagala pa ga je Maja Rozman s skupino volivcev. Hudak je rojen leta 1980, je nezaposlen, predlagal pa ga je Zvonko Golobič s skupino volivcev.

Da bodo morali v največji belokranjski občini izpeljati nadomestne volitve je postalo jasno potem, ko je Henčku Koscu iz Lokev pri Črnomlju, predstavniku romske skupnosti v črnomaljskem občinskem svetu, sodišče lani po priznanju krivde prisodilo leto in devet mesecev zapora. Romi v Črnomlju pa so tako že kakšno leto dni brez svojega predstavnika v občinskem svetu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj