Na vsebino

V Knjižnici Črnomelj smo brali s tačkami

V Splošnih knjižnicah z društvom Tačke pomagačke izvajamo posebne bralne delavnice, ki smo jih poimenovali Beremo s tačkami. Delavnice se izvajajo po programu R. E. A. D. (Reading Education Assistance Dogs), ki otrokom pomaga izboljšati bralne sposobnosti s pomočjo metode: otrok bere psu.

V Knjižnici Črnomelj v sodelovanju z društvom Tačke pomagačke že četrto leto organiziramo srečanja Beremo s tačkami. V letošnjem šolskem letu bo knjižnico obiskoval terapevtski par iz Novega mesta: terapevtka Irina in kuža Kimi. Otroci so bili vznemirjeni in so komaj čakali, da jih bo obiskal Kimi.

Na začetku srečanja so ga pobožali, povedali so mu svoje ime in nekaj o sebi. Ga. Irina jim je predstavila kužka Kimija in jim povedala, da kuža zelo rad posluša pravljice, ki mu jih berejo otroci.

Otroci so Kimiju z veseljem brali pravljico o kužku in muci, ki sta bila zelo dobra prijatelja. Skupaj sta živela v hiški. Sončno nedeljsko dopoldne sta se odpravila v gozd, kjer je kuža zagledal zajca in se pognal za njim. Zajec mu je pobegnil, pes pa si je v grmu raztrgal hlače. Kako se je zgodba odvijala, pa lahko izveste na naslednjem srečanju Beremo s tačkami.

Ob koncu branja so otroci Kimiju ponudili priboljšek, kuža pa jim je s tačko ponudil »petko«. Da bi otroci tudi doma brali, smo jim pripravili bralne tačke; otroci vsak dan deset minut berejo, pobarvajo tačko, starši pa s podpisom potrdijo, da so res brali. Izpolnjene bralne tačke prinesejo v knjižnico, kjer dobijo knjižno nagrado.

Na prvem srečanju Beremo s tačkami nam je bilo zelo lepo in že čakamo novembrskega.

Branje s Tačkami poteka v skupini do osem otrok v starosti od sedem do dvanajst let. S Tačkami bomo brali enkrat mesečno; drugo sredo v mesecu ob 15.30 do konca šolskega leta. Za sodelovanje so potrebne predhodne prijave, ki jih sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslov: [email protected] ali [email protected] .

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj