Na vsebino

V Metliki žalna seja v spomin na Tonija Gašperiča

Foto: Občina Metlika
Foto: Občina Metlika

V dvorani Kulturnega doma v Metliki je včeraj potekala žalna seja v spomin na življenje in delo častnega občana Občine Metlika in nekdanjega člana občinskega sveta Občine Metlika v več mandatih, Tonija Gašperiča.

Žalno sejo je vodil Lojze Bojanc, ki je uvodoma pozval k počastitvi spomina na pokojnika z minuto molka, nato pa je orisal njegovo življenjsko pot.

V nadaljevanju so se pokojniku za njegovo delo bogato zapuščino z besedo poklonili župan Občine Metlika Darko Zevnik, predsednica Kluba prijateljev metliške črnine Tatjana Malešič, ravnateljica Osnovne šole Podzemelj Marina Vorkapić, Stane Križ iz Metliške folklorne skupine Ivan Navratil, direktorica Ljudske knjižnice Metlika Marta Strahinić ter župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek.

Glasbeno točko je izvedla Nuša Butala, učenka Glasbene šole Črnomelj.

V času žalne seje je bila odprta tudi žalna knjiga, v katero se je v sejni sobi Občine Metlika mogoče vpisati še do 11. junija.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj