Na vsebino

V novomeški bolnišnici prepoved obiskov

Foto: Rasto Božič/STA
Foto: Rasto Božič/STA

Splošna bolnišnica Novo mesto zaradi poslabšanja epidemioloških razmer in naraščanja okužb dihal do preklica prepoveduje obiske bolnikov. Omejitev obiskov ne velja za kritično bolne paciente, pri katerih so ves čas omogočeni obiski po presoji zdravnika. Omejitev obiskov tudi ne velja za ginekologijo in porodništvo ter oddelek pediatrije.

Na oddelku za ginekologijo in porodništvo je pri porodu dovoljena prisotnost ene zdrave odrasle osebe. Prav tako je dovoljeno spremstvo porodnice pri porodu. Obiski so za eno zdravo odraslo osebo z dovolilnico dovoljeni vsak dan med 15. in 16. uro za največ pol ure. Na oddelku za pediatrijo je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ves čas hospitalizacije otroka.

Obiskovalci, ki bodo lahko prihajali na obiske v bolnišnico, morajo biti zdravi. Na obisk morajo priti z obrazno zaščitno masko. Namestiti si jo morajo pred vstopom v bolnišnico in jo nato nositi ves čas obiska. Obvezno je tudi razkuževanje rok in higiena kašlja.

Zaželeno je, da je spremstvo pacienta na preglede in posege prisotno le v primerih, kadar zdravstveno stanje bolniku ne omogoča samostojnosti pri naročenih aktivnostih. Pacienta naj spremlja ena zdrava oseba.

Če bi želeli svojcem dostaviti pripomočke za osebno higieno in osebno uporabo, jih izven časa obiskov lahko oddate receptorju na glavnem vhodu v bolnišnico in sicer vsak dan med 13. in 15. uro.

Vir: SB Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj