Na vsebino

V polnem grajskem atriju odmeval krohot

Foto: Tjaša Miketič
Foto: Tjaša Miketič

Po uspešni otvoritvi ČrnFesta 2022 ter glasbeno obarvanem koncu tedna s skupinama MRFY in JBD, program nadaljujemo s kulturnim udejstvovanjem ter programom za najmlajše.

OD MEHIKE DO KOLUMBIJE

Jaka Weiss in Mateja Smrekar sta nas v ponedeljek popeljala na potovanje od Mehike do Kolumbije. Potopis je bil sneman kot prvi live belokranjski podcast »I, kaj ti?«, ki ga je vodil Blaž Pečarič. Potopis je bil nadvse poučen in zanimiv, kar dokazuje tudi obiskanost dogodka. Zahvale tudi mestni muzejski zbirki, ki nam je odstopila prostor.

POŠTENO SMO SE NASMEJALI

V torek smo oder rezervirali za Lastnike humorja, ki so izvedli prvi tovrstni dogodek na ČrnFestu, in sicer improvizacijo. Gre za obliko gledališča, ki nastaja neposredno pred očmi gledalcev. Igralci nimajo vnaprej napisanega besedila, inspiracijo pa najdejo v občinstvu. Na odru so odigrali kratke komične prizore, katerih potek ali situacijo je določila publika s podajanjem predlogov.

Krohot je odmeval po polnem grajskem atriju, po predstavi pa je sledil še pub kviz – čestitamo skupini Mi4 za zmago!

DOBER TUDI ZA NAJMLAJŠE

Srede so na Črnfestu že tradicionalno rezervirane za najmlajše, vsako leto pa jim organizatorji festivala, Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, omogočijo ogled nečesa novega – tokrat predstave z naslovom Magična knjiga. Po predstavi pa so čarovnice otrokom ustvarile tudi slikovite poslikave obraza, s katerimi so pridobili posebne magične moči.

Da je predstava dosegla svoj namen, je moč zatrditi na podlagi smeha, ki je krasil grajski atrij ter nasmejanih in poslikanih otroških obrazih, ki so zapolnili prav vsa prosta mesta na prizorišču.

Festival se nadaljuje in bo trajal vse do 3. septembra. Vstopnice za dogodke pa si zagotovite čim prej na tej povezavi ter na prodajnih mestih - OMV in Trafika3DVA. Več o samem programu in nastopajočih si lahko preberete na naši spletni strani. Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih Instagram (crnfest.grajko) in Facebook (Črnfest).

Program, ki sledi:

  • Petek, 26. 8., 21:00 – KONCERT: Drill, Žena in Arne
  • Sobota, 27. 8., 14:00 - Urbana Kulinarika, delavnica za otroke
  • Sobota, 27. 8., 9:00 - ŠPORT: Turnir košarka 3x3
  • Sobota, 27. 8. – KONCERT: Pantaloons, Balkan boys, P`Jays
  • Ponedeljek, 29. 8., 19:00 – KULTURA: Predstavitev pesniške zbirke H2SO4: Igor Saksida in Masayah
  • Torek, 30. 8., 19:00 – STAND-UP: Splitska scena
  • Sreda, 31. 8., 18:00 – OTROCI: Predstava Ješ, Jež?
  • Četrtek, 1. 9., 20:00 – KONCERT: Društvo mrtvih pesnikov akustik
  • Petek, 2. 9., 21:00 – KONCERT: Aney F. in Paperclip project
  • Sobota, 3. 9., 9:00 – ŠPORT: Teniški turnir dvojic
  • Sobota, 3. 9., 21:00 – KONCERT: Brkovi in Krankšvester

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj