Na vsebino

V Semiču novi vozili za pomoč starejšim

Foto: Občina Semič
Foto: Občina Semič

Pred občinsko stavbo v Semiču sta danes iz Novega mesta prispeli novi vozili Dacia Sandero Stepway, ki sta bili naročeni v aprilu letos.

Eno od vozil bo namenjeno opravljanju brezplačnih prostovoljnih prevozov starejših v projektu Moj šofer, ki ga v sodelovanju z Društvom upokojencev Semič izvajajo že tretje leto. Projekt je bil s strani uporabnikov in ostalih občanov zelo dobro sprejet, vendar pa je bilo vozilo, ki so uporabljali do sedaj že dotrajano ter za starejše težko dostopno. Zato so se na občini odločili za nakup novega avta, z višjim sediščem, predvsem pa varnejšega, bolj ekonomičnega ter prijaznejšega za uporabnike.

Drugo vozilo pa bo predano v uporabo Domu starejših občanov Črnomelj, ki za semiške občane opravlja storitev pomoč na domu.

Ključe obeh vozil je županja Polona Kambič po prihodu v Semič že predala uporabnikom - Anici Simonič, Mariji Kopač in Petru Klemenčiču, prostovoljcem projekta Moj šofer ter Andreji Cvitkovič, izvajalki storitve Pomoč na domu na Semiškem.

Zamenjava vozila za projekt Moj šofer je bila na predlog Društva upokojencev Semič lansko jesen izglasovana v okviru participativnega proračuna Občine Semič za leti 2021 in 2022. Nakup obeh vozil v celoti bremeni proračun Občine Semič v višini dobrih 26.300 evrov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj