Na vsebino

V Sloveniji potrjenih 383 primerov z novim koronavirusom

V Sloveniji so danes do 14. ure okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 383 osebah, kar je 42 več kot v petek, so objavili na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). V Sloveniji smo za zdaj testirali 12.162 oseb, v zadnjem dnevu 1.182.

Po podatkih, ki jih je NIJZ prejel do 10. ure, 130 okuženih prihaja iz osrednjeslovenske regije, 57 iz juhovzhodne Slovenije, 35 iz podravske, 24 iz gorenjske, 16 iz koroške, 12 iz primorsko-notranjske, 11 iz pomurske in obalno-kraške, pet iz goriške, štirje iz posavske ter trije iz zasavske regije. Šest obolelih je tujih državljanov. Med obolelimi je 186 žensk in 193 moških.

V UKC Maribor je hospitaliziranih 11 pacientov, dva med njimi sta v intenzivni enoti, oba intubirana (respirator, oba stabilna). Na oddelku je sicer 9 pacientov, od tega 1 pacient potrebuje dodatno oskrbo s kisikom, so sporočili iz mariborskega UKC.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj