Na vsebino

Večer za dušo z Nušo

Foto: Rudi Vlašič
Foto: Rudi Vlašič

V okviru 30-ih mednarodnih poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad, je sinoči na metliškem grajskem dvorišču »večer za dušo« pričarala Nuša Derenda. Energična Brežičanka je ob spremljavi pianista Saše Gačnika prepevala svoje največje uspešnice in navdušila zbrano občinstvo.

Anuška Žnideršič je že kot majhna deklica kazala pevsko nadarjenost. Rada je pela in nastopala pred poslušalci. Ljubezen do glasbe jo je spremljala vse otroštvo, pela je v zborih, nastopala kot solistka na prireditvah, obiskovala je glasbeno šolo in se učila igrati harmoniko. Ko je deklica postala Nuša Derenda, so jo spoznali vsi. Leta 2001 je nastopila na Evrosongu v Kobenhavnu, dvaindvajset let pozneje pa torej tudi v Metliki.

Jutri bodo na metliškem grajskem dvorišču na svoj račun prišli najmlajši, saj bo ob 19. uri na ogled lutkovna veseloigra s tekom in petjem Ti loviš, v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj