Na vsebino

"Verjamem, da se vsi že veselimo"

Foto: @ZIK.Crnomelj
Foto: @ZIK.Crnomelj

Dočakali smo sproščanje nekaterih ukrepov in verjamem, da se vsi že veselimo. Pri tem poudarjam, da se še vedno veljavnih ukrepov držimo in smo odgovorni, pri vsem skupaj pa upoštevamo priporočila NIJZ glede razdalje, mask in previdnosti ob slabem počutju.

Vlada RS je namreč na seji ta teden sklenila, da je z današnjim dnem dovoljeno prehajanje regij, zbiranje in prireditve do 10 ljudi, v soboto se bodo lahko povsod odprle terase gostinskih lokalov. Pod določenimi pogoji bodo nekateri lokali v rumenih regijah (naša regija je v oranžni) lahko delovali tudi v notranjosti. V ponedeljek se bodo odprla vrata vseh izobraževalnih ustanov. Na fakultetah in višjih strokovnih šolah je priporočen hibridni model, torej deloma v živo, deloma na daljavo. Vrata bodo odprli študentski domovi, odprte bodo tudi glasbene šole.

Vlada je sprejela tudi nov odlok za šport v času pandemije, po katerem se sproščajo vsa tekmovanja in treningi, rekreativni šport pa bo dovoljen ne le posamično, ampak tudi v skupini do desetih ljudi. Odlok bo začel veljati 26. aprila in se bo uporabljal do vključno 2. maja.

V naši občini je po zadnjih podatkih trenutno 72 aktivno okuženih oseb, kar predstavlja 0,5 prebivalstva. Še vedno velja, da se v ZD Črnomelj lahko naročite na cepljenje, na voljo so vam hitri testi, prav tako se lahko naročite na test na COVID protitelesa in tako ugotovite, ali ste virus morebiti že preboleli. Če potrebujete kakršnekoli informacije glede koronavirusa, so vam v ZD Črnomelj vedno na voljo.

Na voljo so tudi organizacije za pomoč v naši občini, kontaktirate jih lahko na:

  • Hiša sadeži družbe Črnomelj: 040 696 100
  • Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451
  • Center za socialno delo Črnomelj: 07 30 62 360
  • Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580

Ostanite zdravi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj