Na vsebino

Vetrolom in izpad elektrike

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Včeraj ob 17.13 je v naselju Osojnik, občina Semič, močan veter razkril strehi dveh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Štrekljevec so pokrili razkrito ostrešje s strešno kritino na površini okoli 15 in 6 kvadratnih metrov.

Ob istem času je na cesti Novo mesto—Metlika v bližini naselja Bereča vas, občina Metlika, močan veter podrl drevo na cesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

Nekaj minut pozneje je v naselju Drašiči, občina Metlika, močan veter razkril več streh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Drašiči so delno razkrite strehe na devetih stanovanjskih hišah pokrili in preprečili zamakanje.

Ob 19.41 je na cesti Drašiči—Metlika v bližini naselja Železniki, občina Metlika, močan veter podrl drevo na cesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

Ob 18.16 pa je na večjem področju občine Metlika prišlo do okvare na daljnovodu in posledično do izpada okoli 30 transformatorskih postaj. Dežurni delavci Elektra d.d. so napako odpravili.

Vir: ReCO Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj