Na vsebino

VIDEO: Stepanova pločevinasta Lizzie še vedno poskočna

V Avtocentru PSC Stepan v Črnomlju so že skoraj četrt stoletja ponosni lastniki znamenitega Forda T, znanega pod imenom Tin Lizzie (pločevinasta Lizzie), ki ga je prejšnji lastnik v Slovenijo pripeljal iz Kanade, kjer so ga tudi izdelali. Več kot sto let star avtomobil je pravzaprav vozna šasija z izvirno opremo. Dodatna oprema je tristopenjski reduktor, ki ga je bilo mogoče naročiti pri kasnejših modelih. Druga predelava pa je razdelilnik vžiga s samodejno regulacijo kota predvžiga. Na ta način je vožnja malo enostavnejša.

K hiši ga je pripeljal ustanovitelj in prejšnji direktor podjetja, Jani Stepan starejši. Z njegovo zgodbo in načinom vožnje je Branka Kolška (EB Timers) seznanil sedanji direktorja podjetja Jani Stepan mlajši. Jani je zbral že ves potreben material za celovito obnovo avtomobila oziroma njegovo vrnitev v originalno stanje. Vožnja bo torej še zahtevnejša, saj bo po njej treba ročno nastavljati tudi kot predvžiga. Kako je potekala učna ura pa si oglejte v videu:

Vir: EB Timers

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj