Na vsebino

Nesrečo zakrivil motorist; volan sukal opit

Simbolna slika.
Simbolna slika.

Črnomaljski policisti so bili preteklo soboto okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Gabrom in Rožnim Dolom. Opravili so ogled in ugotovili, da je 60-letni motorist zaradi vožnje po levi izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 33-letne voznice. Motorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov (0,9 promila) alkohola, je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Za volanom pod vplivom alkohola

V noči na nedeljo pa so črnomaljski policisti na cesti med Kvasico in Črnomljem zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila VW polo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Kanižarici, kjer je ustavil. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 61-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov (0,77 promila) alkohola. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj