Na vsebino

Začela se je gradnja parka pri Kulturnem centru Semič

Začela so se več kot milijon evrov vredna gradbena dela v sklopu ureditve parka pri Kulturnem centru Semič, zato bo do nadaljnjega zaprto makadamsko parkirišče pri kulturnem centru. S semiške občine obiskovalce naprošajo, da avtomobile parkirajo na parkirišču pri gasilskem domu.

Z ureditvijo parka, ki bo dokončan marca prihodnje leto, bodo v Semiču pridobili parkirišče za 27 osebnih vozil, ki bo po potrebi služilo tudi za prireditveni prostor, površine za oddih, rekreacijo in igro, nove zelene površine z avtohtonimi drevesi in grmovnicami, brežino za zimsko sankanje, letno gledališče z amfiteatrom za prireditve na prostem, teraso za izvajanje delavnic, razstav, degustacij lokalne kulinarike, bodoče kavarne, objekt za shranjevanje rekvizitov in priročno delavnico, garažo, urejeno sprehajalno-tematsko krožno pešpot, ki bo povezala vse dosedanje že delujoče projekte v centru Semiča ter dva nova turistična produkta.

Urejen park bo imel oblikovane tematske žepe, ki bodo služili kot iztočnice, da popeljejo obiskovalca v naravne ter kulturne elemente kraja in širše, s promocijo pohodništva, kolesarjenja, opazovanja ptic, gobarstva, jamarstva, plezanja in drugih aktivnosti v naravi ter na že urejene druge poti.

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj