Na vsebino

"Zapudje 2022"

V okviru oktobra, meseca požarne varnosti, je PGD Zapudje minulo soboto organiziralo operativno vajo "Zapudje 2022".

Vaje se je udeležilo 6 društev iz GZ Črnomelj, in sicer: PGD Črnomelj, PGD Dobliče, PGD Dragatuš, PGD Hrast-Perudina, PGD Tanča Gora in PGD Vinica.

Udeleženci so se morali spoprijeti z zelo zanimivimi nalogami na 3 točkah v vasi Zapudje.

1. točka "Dimniški požar" je potekala v Juršakovi stari hiši, kjer so gasilci morali pravilno izpeljati postopke, ki so potrebni pri dimniškem požaru.

2. točka "Požar v objektu" se je nahajala v "Plantačevi štali" ob gasilskem domu. Potreben je bil vstop v dva prostora, gašenje požara ter iznos ponesrečenca in nevarnih snovi.

3. točka "Prva pomoč" je bila izvedena nad Zapujskim kalom, kjer je prišlo do delovne nesreče pri uporabi traktorskega cepilnika. V njej sta bili udeleženi dve osebi, pri eni je prišlo do srčnega zastoja, pri drugi pa do amputacije prstov na roki. Pri intervenciji je bila potrebna pravilna uporaba TPO in pravilna oskrba amputiranih udov.

Za vsako PGD je bila po zaključku točke opravljena analiza, kjer so inštruktorji predstavili predloge za izboljšave in opozorili na morebitne napake.

Po zaključeni vaji smo se podružili v šotoru, kjer smo domači gasilci poskrbeli za hrano in pijačo.

Upamo, da je bila vaja poučna in zanimiva ter da se bo v prihodnje našemu vabilu odzvalo še več ekip.

Hvala inštruktorjem in vsem ostalim, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi vaje ter vsem udeleženim ekipam.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj