Na vsebino

'Zbiralci' bakra so pogosti obiskovalci Gač

Na udaru tatov so električni kabli, tudi tisti pod zemljo. Foto: RTC Gače
Na udaru tatov so električni kabli, tudi tisti pod zemljo. Foto: RTC Gače

V Rekreativno-turističnem centru Gače v zadnjih letih nimajo le težav z zelenimi zimami, ampak tudi s krajami. Čeprav se trudijo delovati samozaščitno, da bi tovrstne incidente preprečili, pa so nepridipravi vedno korak pred njimi. Za tatove bakra so zanimivi zlasti električni kabli za varovanje na sedežnici, tudi tisti pod zemljo. V lanskem in letošnjem letu so tako dolgoprstneži iz zemlje potegnili kar 400 metrov kablov. "Vse smo imeli zalito, a so jašek izkopali, kabel navezali za avtomobil in potegnili ven. Oni so s tem zaslužili kakšnih 300 evrov, nam pa nakopali za 14 dni dela," je za Dolenjski list povedal vodja RTC Gače Borut Koprivnik. Zadnji takšen dogodek so tudi s fotografijami na družabnem omrežju, zabeležili pred kakšnima dvema tednoma.

Porazna zimska sezona

Na dolenjsko-belokranjskem smučišču so sicer letos zabeležili katastrofalno zimsko sezono, ki je pravzaprav sploh ni bilo. Smučišče so namreč odprli 20. januarja, zaprli pa že 9. februarja, kar pomeni, da so našteli vsega 18 smučarskih dni. To je najmanj, odkar je podjetje Gače pred sedmimi leti v upravljanje prevzelo edino smučišče v jugovzhodni Sloveniji.

Zimska sezona jih je letos ob vseh podražitvah stala 300.000 evrov in jih finančno povsem izčrpala, vendar bodo po besedah Koprivnika vztrajali, saj so v minulih letih postavili čvrste temelje za dobro delovanje smučišča. Obrnili se bodo tudi na občine v regiji, da bi priskočile na pomoč in pomagale ohraniti edino smučišče na našem koncu Slovenije.

Na Gačah se sicer zaradi negotovih zimskih sezon zadnja leta vse bolj usmerjajo v drugo medletno ponudbo. Pustolovski park se je dobro prijel, razširili in obogatili so gostinsko ponudbo, tudi različne zabavne prireditve in koncerti so del ponudbe smučišča.

Med drugim nameravajo za goste prihodnje leto najprej odpreti sedem glamping hišk in recepcijo, vseh hišk pa je v načrtu dvajset. Zgraditi nameravajo tudi večnamenski desetmetrski stolp s plezalnimi stenami in krajšo jeklenico s prostim padom, ki bo prvi tak v tem delu države.

Vir: Dolenjski list

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj