Na vsebino

10. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu

V okviru občinskega praznika Občine Črnomelj je včeraj v telovadnici OŠ Mirana Jarca v Črnomlju potekal že 10. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu. Prijavljenih je bilo 34 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije. Najboljše sta se odrezala Dragutin Šurbek - sin legendarnega Dragutina Šurbeka, iz Zagreba v kategoriji do 50 let, medtem ko je v kategoriji nad 50 let najboljšo igro prikazal Darko Jakobčič iz Novega mesta.

Dragutin Šurbek je na turnirju požel veliko aplavza, sa je prikazal najboljšo igro in v konkurenci do 50 let zasluženo osvojil turnir. Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah, in sicer, do 50 in nad 50 let. Tekmovalci so najprej tekmovali v predskupinah po štiri - vsak z vsakim, nato še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Najboljšim tekmovalcem v dveh kategorijah je bilo podeljeno 16 pokalov in 8 medalj najboljšim dvojicam. Tekmovanje je potekalo na devetih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel g. Franjo Capan.

Zmagovalec tekmovanja nad 50 let je postal Darko Jakobčić iz Novega mesta. V konkurenci dvojic sta zmago slavila člana NTK Bela krajina, brata Mitja in Jožko Omerzel iz Mačkovca pri Suhorju. Slednji je tudi v posamezni konkurenci dosegel največji uspeh, saj je klonil šele v finalu proti izjemnemu Dragutinu Šurbeku. Ostali naši člani so dosegli naslednje rezultate:

V konkurenci nad 50 let je Tomaž Pezdirc zasedel 6. mesto, medtem ko je Ivan Klobučar zasedel 7. mesto v generalni razvrstitvi.

Med 26 tekmovalci v konkurenci do 50 let so se v finalno skupino A uvrstili še: Mitja Omerzel, ki je osvojil 3., oz. 4. mesto ter Jani Dražumerič, Matej Weiss in Igor Kapš, ki so osvojili mesta med 9 in 16.

V tolažilni skupini B je najboljši rezultat dosegel Andrej Žvab, ki je klonil šele v finalu in tako dosegel 18. mesto v generalni razvrstitvi. Andrej Kmetič in Jaka Malnarič sta osvojila poziciji med 5. in 8. mestom (med 21. in 24. mestom v generalni razvrstitvi), medtem ko sta Edi Grahek in Jani Težak osvojila poziciji med 9. in 16. mestom (med 25. in 28. mestom v generalni razvrstitvi).

Na spletni strani organizatorja (vir spodaj) najdete še več informacij, videoposnetkov, lestvice, fotografije s turnirja ...

Vir: NTK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj