Na vsebino

12. Lokostrelski tabor LK Paradoks

Letos so se člani in članice Lokostrelskega kluba (LK) Paradoks že prvi dan tabora sladkali s torto, saj je tik pred pričetkom tabora Žana Pintarič pristreljala dobro 9. mesto na svetovnem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu v Berlinu. Takoj po taboru pa sta Urška Čavič in Žana Pintarič odpotovali v Pariz na naslednjo reprezentančno tekmo.

Vsakoletni tabor je namenjen izboljšanju lokostrelske tehnike, kondicije, pridobivanju novega znanja, druženju in zabavi. Skratka dejavnostim, za katere med letom na rednih treningih zmanjka časa, a so potrebne za napredek in/ali zabavo.

V nelokostrelskem delu tabora so se poleg raznoraznih družabnih iger, člani kluba letos odločili za številne dejavnosti: pohod na Mirno goro, jezdenje v Semiču (Mala Elita - odlična mentorica Lana Pašič), letenje v vetrovniku (Logatec), spanje v šotorih ob Kolpi in opazovanje zvezdnih utrinkov.

V sredo, 9. avgusta, so odstreljali interno tekmo Memorial Svibnik 1942. To je bil že sedmi memorial, ki ga LK Paradoks organizira v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Črnomelj in krajevno skupnostjo Črnomelj. Letos je tekmovalce obiskala tudi predstavnica Slovenke vojske Tanja Blatnik in jih obdarila. Prav tako je zbrane prijazno pozdravila predsednica sveta KS Črnomelj Jana Jerman. Po podelitvi priznanj je LK Paradoks organiziral brezplačne osnovne inštrukcije pod vodstvom Lili Grahek in Branka Vardiča za vse, ki so se želeli tudi sami preizkusiti v lokostrelstvu.

Tekma je letos potekala malo drugače. Urška Čavič in Žana Pintarič sta morali namreč trenirati tudi poljsko lokostrelstvo, saj je bila 10. avgusta prva izbirna tekma za AH reprezentanco. V skupni seštevek zmagovalca so šteli rezultati fita tekme 2x70, 1/2 arrowhead tekme in dvobojev. Vsi tekmovalci so se dobro odrezali, tudi tisti, ki so bili prvič v gozdu na AH progi. Večino tekme so odstreljali v dopoldanskem času, finale dvobojev pa je potekal v popoldanskih urah pred občinstvom. Za bron sta se pomerili Nastja Jakofčič in Jerca Tessari, za zlato pa Žana Pintarič in Urška Hribernik.

Najboljše tri:
1. mesto Žana Pintarič
2. mesto Urška Hribernik
3. mesto Nastja Jakofčič

Tekom tabora so člani LK Paradoks popolnoma obnovili vadbišče, saj je tik pred pričetkom nevihta uničila pet tarč. V nedeljo pa so lokostrelci združili prijetno s koristnim. Zadnji dan tabora je potekala tudi veteranska AH tekma v organizaciji LK Paradoks, na kateri so zbirali donacije za kolega veterana iz Gornjega Grada, ki mu je vodna ujma uničila hišo.

Vir: LK Paradoks

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj