Na vsebino

Izkušeni Vito Plut v novi sredini

Belokranjec Vito Plut, ki si nogometni kruh že vrsto let služi v tujini, je našel nov klub. 35-letni napadalec bo tudi v novi sezoni igral na Malti, kjer vztraja že nekaj let. Iz tamkajšnjega kluba Gudja United se je preselil h ekipi Sliema Wanderers, ki velja za eno najuspešnejših moštev v zgodovini malteškega nogometa.

"Vitovo znanje na igrišču je neprekosljivo in njegova spretnost pred nasprotnikovim golom bo zagotovo podžgala naš napad. Slovenec s svojimi bogatimi izkušnjami, tako v tujini kot v malteški premier ligi, v naše vrste prinaša ogromno znanja in novo dinamiko," so ob tem zapisali v malteškem klubu.

Nekdanji nogometaš Kolpe, Kopra, Maribora in Gorice, ki je v Prvi ligi Telemach dvakrat slavil naslov prvaka, je na Malto prvič odšel že pred devetimi leti, ko je podpisal za Floriano. Pred tem se je preizkusil tudi v vrstah belgijskega prvoligaša Waasland-Beverena, med letoma 2017 in 2020 je nosil dres nemškega Frankfurta, potem pa se je vrnil na otoško državico v Sredozemskem morju, kjer je v lanski sezoni uspešno igral za Gudjo United.

Vito Plut je v malteški elitni ligi doslej odigral 157 tekem, na katerih je dosegel 57 golov. Najuspešnejši je bil kot član Birkirkare, za katero je na 67 tekmah zabil 24 golov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj