Na vsebino

21. Mednarodni tek ob Kolpi

Prvi jesenski dan letošnjega leta je postregel z odličnimi pogoji za tek ob Kolpi. Kot ponavadi je bil tudi danes štart teka v Gorenji Žagi, cilj pa v Dolu, preizkušnje, ki je merila dobrih 14 kilometrov, pa se je lotilo 70 tekačic in tekačev.

Danes je bil absolutno najhitrejši Davorin Krašovec iz Ljubljane (51:57), drugo mesto je osvojil Andrej Trojer (ŠD Nanos), ki je zaostal le 3 sekunde, tretji pa je bil Marko Grobelšek (Tek.si).

Gregor Simčič (TKD Bela krajina) je bil absolutno četrti, v svoji kategoriji je zmagal. Ivan Božičevič (Črnomelj) je bil s časom 01:04:15 absolutno na 23. mestu, čas pa je zadostoval za zmago v svoji kategoriji. Takoj za njim sta v cilj prispela Andrej Plut in Matjaž Pintarič (oba TKD Bela krajina). Leon Bezlaj iz Semiča je bil s časom 01:10:53 na 42. mestu v absolutni razvrstitvi, Anton Jakša pa štiri mesta nižje.

Najhitrejša med dekleti je bila Mateja Ožanič iz Delnic (01:01:13), na drugo stopničko je stopila Marta Berkopec (Marathon Novo mesto), tretje mesto je osvojila Jasmina Jerčinovič (TKD Bela krajina).

Svoj najboljši rezultat na tej trasi je danes dosegla Barbara Matakovič (Radio 1 Odeon), ki je bila med dekleti na četrtem mestu, v svoji kategoriji je osvojila srebro. Kmalu za njo je v cilj prispela Mihaela Težak (TKD Bela krajina), ki je v kategoriji z Jasmino in Barbaro stopila na tretjo stopničko.

Med tekom članic in članov so organizatorji izvedli tudi tek najmlajših in sicer na 300 in 600 metrov. Pri predšolskih otrocih je od domačih tekmovalcev 3. mesto zasedel Mark Butala (ŠD Kolpa), peti je bil Tai Roglič (ŠD Kolpa). Pri dečkih, starih od 7 do 10 let, je na tretjo stopničko stopil Maj Butala (ŠD Kolpa). Pri predšolskih deklicah sta se teka udeležili dve članici ŠD Kolpa; Maruša Lindič je zmagala, Tajda Butala je bila četrta. Pri deklicah med sedmim in desetim letom starosti pa je srebrno medaljo osvojila Jana Molek (OŠ Metlika).

Današnji tek je bil 17-i od devetnajstih v letošnjem pokalu Teki Dolenjske.

Uradne rezultate bomo dodali, ko bodo objavljeni na spletni strani Teki Dolenjske.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj