Na vsebino

Avstralci o Pupiču: Kakšna legenda! (video)

Še naprej pozorno spremljamo pustolovščino Borisa Pupiča na eni najtežjih kolesarskih avantur na svetu Indian Pacific Wheel Ride (IPWR), ki že tri tedne kolesari od Pertha na zahodu do Sydneyja na vzhodu Avstralije. Po zadnjih podatkih spletnega sledilnika je prekolesaril že okrog 4000 kilometrov in se tako počasi, a zanesljivo bliža cilju pri sloviti sydneyski operni hiši, do koder ga čaka še okrog 1.500 kilometrov. Trenutno se nahaja v Melbournu, od koder se je z nekaj fotografijami oglasil tudi prek svojega facebook profila.

Kot so na družbenem omrežju zapisali tisti, ki so Borisa srečevali na poti, se 57-letni Črnomaljec počuti dobro, nekaj težav mu je v zadnjih dneh povzročalo le deževno vreme. Med drugim je povedal, da na IPWR uživa, da ga promet ne ovira preveč, vozniki pa da so do kolesarjev precej bolj obzirni, kot na njegovih ostalih podvigih po Evropi in Ameriki. Čeprav velja za redkobesednega in angleščino obvlada bolj za vzorec, pa so Avstralci nad njim navdušeni, še posebej, ker prihaja "z drugega konca sveta" in to na "precej skromnem kolesu".

V nadaljevanju smo zbrali nekaj komentarjev o belokranjskem kolesarju:

"Neverjeten šampion, brez veliko opreme."

"Kakšna legenda in to na skromnem kolesu. Vsa čast, Boris!"

"Kot kaže ne potrebujete titana, karbona, di2 komponent in tlačilk za zrak pod visokim pritiskom, da bi prišli čez Avstralijo."

"Ljudje so tisti, ki delajo to preizkušnjo tako posebno. Resnično se pokaže, kaj vse lahko dosežemo z močno voljo."

"Opazil sem, da so v njegovih držalih za bidone 600 ml plastenke z vodo za enkratno uporabo. Očitno litrski bidoni niso potrebni. Go, Boris!"

Medtem je najhitrejši udeleženec letošnjega IPWR že prispel na cilj v Sydneyu. Za 5.500 kilometrov dolgo pot je potreboval 19 dni in eno uro.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj