Na vsebino

Članska ekipa KK Kolpa za sezono 2016/17

Aleš Kunc
Aleš Kunc

Pred nami je nova sezona nastopanja naše članske ekipe v 2. slovenski košarkarski ligi. Ekipa je za razliko od prejšnjih let nekoliko spremenjena. Mladinci Krke, ki so bili prvotno namenjeni za kaljenje v našem klubu, bodo zaradi nastopanja Krke v državnem prvenstvu v naslednji sezoni nastopali za prvo ekipo Krke. Sodelovanje z novomeškim klubom se nadaljuje in dejstvo, da lanski igralec Kolpe (Kužnik) nastopa za prvo ekipo KRKE ter je že zaigral v ligi ABA, gledamo kot priznanje dobrega dela.

Ekipo sta zapustila tudi dolgoletna člana Črt Ristič in Martin Mežan ter zaradi službenih obveznosti Tilen Lamut.

Okrepil nas je naš nekdanji član, zimzeleni Aleš Kunc. O Alešu ni potrebno izgubljati besed. Gre za profesionalca, ki je s svojim odnosom in znanjem lahko zgled mlajšim igralcem. Je odlična osebnost tudi izven košarkarskih igrišč, mentor in vodja. Z njim bomo zagotovo pridobili na samozavesti in izkušnjah.

Izmed naših fantov se veliko pričakuje predvsem od Matica Lozarja in Nejca Butale, ki bosta ob pomoči Andreja Henigmana inKlemna Beličiča nosilca igre v letošnji sezoni. Andraž Cimerman, ki je že lani kot mladinec opozoril nase, bo sigurno dobival veliko priložnosti.

Iz »posoje« v Metliki se vračajo v svoj matični klub Jure Štukelj, Blaž Bahor in David Mervar. Vsi trije bodo kljub svoji mladosti in neizkušenosti zagotovo pokazali, da zaslužijo nastopanje v tako visokem rangu tekmovanja.

Veseli nas, da se je pod obroče vrnil tudi nekoč obetaven igralec našega kluba, ki ga je huda poškodba rame za nekaj časa oddaljila iz košarkarskih igrišč. Tomaž Štefanič bo s svojim pristopom, borbenostjo in tudi izkušnjami zagotovo velika pridobitev za našo ekipo.

Ekipi se je pridružil tudi obetavni makedonski mladinski reprezentant Elvis Hot. Gre za igralca, rojenega 1998 in visokega 203 cm. Elvis bo v Sloveniji nadaljeval s šolanjem in z igranjem košarke. Nastopal bo za člansko in mladinsko ekipo kluba.

Iz mladinske vrste kluba se bo članski ekipi pridružil še 17-letni Miha Žvab.

Trener ekipe bo Milan Kordič.

Ivo Vrščaj, predsednik kluba, pravi. »Gre za mlado ekipo, katere povprečna starost je 21 let. Z dodanim Alešem Kuncem bo to zmes mladosti in izkušenj. Cilj sezone je boj za sredino lestvice, kar pa bo glede na sestave ekip ostalih klubov zelo težka naloga ter afirmacija mlajših igralcev. V klubu smo zadovoljni z dejstvom, da sta v ekipi samo dva »tujca«, ki nista košarkarsko zrasla v našem klubu. Ostali so vsi igralci, ki so svojo košarkarsko pot začeli v Košarkarskem klubu Kolpa Črnomelj. Če k temu dodamo še domačega trenerja Milana Kordiča, dobimo zaokroženo podobo naše ekipe.«

Vir: KK Kolpa Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj