Na vsebino

Jakša tik pod vrhom v Dolini pod Kalom

Foto: AMZS
Foto: AMZS

V Dolini pod Kalom je potekala šesta dirka državnega prvenstva v motokrosu, ki so jo člani AMD Šentvid pri Stični izvedli na letos prenovljeni progi Cukarca, kjer so v tej sezoni preoblikovali skoke in zavoje.

V najmočnejšem razredu MX Open je bil v prvi vožnji od začetka do konca najhitrejši Denis Jakša (AMD Kolpa MXS) in jo dobil z lepo prednostjo pred Žanom Žalerjem, tretji je ciljno črto prevozil Jaka Završan. V drugi vožnji je Žaler končal kot zmagovalec, Miha Bubnič je dosegel drugi rezultat, na tretjem mestu pa je kljub padcu v prvem zavoju končal Jakša. Eno prvo in eno drugo mesto sta Žalerja postavili na najvišjo stopnico zmagovalnega odra. Drugo mesto si je privozil Jakša, tretja stopnička je pripadla Bubniču.

V razredu MX125 je Manca Horvat (AMD Kolpa MXS) končala na 14. mestu.

Pri veteranih nad 50 let je Gorazd Vidic (AMD Kolpa MXS) zasedel osmo, Bojan Gorišek (Motopark Krupa) pa 12. mesto.

Pred tekmovalci v domačem tekmovanju je le še zaključna dirka letošnjega državnega prvenstva, ki jo bo AMD Orehova vas organiziralo 24. septembra na najbolj znani slovenski progi v Orehovi vasi.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj