Na vsebino

Iz Bele krajine na vrh Evrope

V Črnomlju raste nova slovenska šampionka, ki nase opozarja tudi v Evropi in svetu. Komaj 16-letna v Novem mestu rojena Črnomaljka Eva Puhek je od jeseni ponosna evropska kadetska prvakinja v borilni veščini ju-jitsu.

»Kot mala punčka sem imela veliko energije, zato so me zanimali športi, predvsem rokomet in nogomet. Potem pa je prijatelj šel na prvi trening ju-jitsa, in sem šla zraven. Ko so starejši prikazovali športne borbe, smo mi mlajši spremljali prikazovanje tehnik. Tako sem se zaljubila v ta šport. Stopil je v moje življenje in tu tudi ostal,« v svojem slogu Eva opiše, zakaj ji je borilna veščina ju-jitsu tako pri srcu.

»Ju-jitsu je borilna veščina, ki izhaja z Daljnega vzhoda. Za lažjo predstavo, disciplina vsebuje elemente borilnih veščin, kot sta karate in judo,« nam pojasni Eva. Medalje in uspehi se kalijo in gradijo na treningu v ŠD Ninja Črnomelj, kjer nad njeno kariero bdi trenerski dvojec Marko Šikonja in Franc Kovač. Trenira štirikrat na teden, med sezono po šestkrat. Skoraj vsak mesec potekajo pod pokroviteljstvom Ju-jitsu zveze Slovenije tudi reprezentančne priprave. »Poleg tega imam v Tacnu in v Celju še reprezentančne priprave pod mentorstvom selektorja Gorazda Toplaka. Včasih trajajo dan, včasih pa tudi po tri dni,« opiše svoje letni delokrog, ki je letos presežek dočakal na pripravah v Nemčiji.

Vir: Slovenske novice

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj