Na vsebino

Karate klub Krka tudi v Črnomlju

Karate klub Krka je svoj sedež v Občino Črnomelj preselil konec minulega leta. Glavni trener in predsednik kluba je Franjo Horn, ki se s karatejem ukvarja že 42 let, od tega 35 let kot trener. V svoji izjemno bogati športni karieri je bil uspešen tako kot tekmovalec kot trener. Kot tekmovalec je aktiven tudi sedaj, saj je trenutno tudi najuspešnejši veteran-tekmovalec na svetu. V zadnjih nekaj letih je namreč osvojil vse kar se v karateja da osvojiti, in to v vseh največjih karate organizacijah ...

Naše največje veselje in ponos, pa so naši mladi člani, ki so že sedaj zelo uspešni tudi na tekmovanjih. S svojim rednim in profesionalno vodenim delom so že v kratkem času dokazali, da se s trudom in delom doseže cilje, ki si jih zastavimo. Tako smo se v letošnjem letu udeležili že nekaj tekmovanj, ki vam jih na kratko predstavljamo v nadaljevanju.

Dva državna prvaka in en bron; 11.2.2018 so se člani Karate kluba Krka udeležili državnega prvenstva JKA karateja, ki ga je v športni dvorani v Slovenj Gradcu organizirala JKA Slovenija s tehničnim organizatorjem Karate klubom Slovenj Gradec. Tekmovanja se je udeležilo 219 tekmovalcev in 28 ekip iz 13 slovenskih karate klubov. Naši člani so nastopali v katah posamezno. Državna prvaka sta v svoji kategoriji postala Swen Horn med ml. dečki in Michel Horn med kadeti. Bronasto medaljo je v kategoriji malčic osvojila Ester Horn.

V Sevnici do 21 medalj; 3.3.2018, se je 8 mladih Krkinih karateistov iz Črnomlja skupaj z ostalimi 14 karateisti iz Novega mesta, pod vodstvom trenerja Franjo Horna, udeležilo 18. Tradicionalnega karate turnirja, v organizaciji tamkajšnjega KBV Sevnica. Turnir je potekal v Športnem domu v Sevnici, kjer se je kljub slabim vremenskim razmeram zbralo lepo število tekmovalcev, ki so se pomerili v katah posamezno in športnih borbah (kumite), na turnirju pa so v posebni konkurenci nastopili tudi mladi karateisti s posebnimi potrebami. Najboljši klub turnirja je postal Klub borilnih veščin Sevnica (8/5/9), drugo mesto je osvojil Karate klub Krka (6/6/9), tretje mesto pa je pripadlo Karate-do klubu Ig Shotokan (4/3/3). Športni rezultati članov Karate kluba Krka iz Črnomlja so:

Zlate medalje:

- Ester Horn, malčice 8-9 let
- Swen Horn, dečki 10-11 let

Srebrne medalje:

- Lorena Horn, najmlajše do 5 let
- Antonio Dimovski, dečki 10-11 let

Bronaste medalje:

- Gloria Dimovski, najmlajše 5 let
- Ajda Živa Horvat, najmlajše 6-7 let
- Aleksandra Dimovski, malčice 8-9 let
Zelo pogumno je v kategoriji malčkov, 8-9 let nastopal tudi Jurij Vid Horvat.

Trener Franjo Horn, državni prvak in podprvak Hrvaške; Odlične športne uspehe Karate kluba Krka iz Črnomlja, je v nedeljo, 11.3.2018 dopolnil še sam trener kluba, Franjo Horn, ki je sodeloval na državnem prvenstvu Hrvaške v Zagrebu in osvojil naslov državnega prvaka in naslov državnega podprvaka. Na letošnjem državnem prvenstvu je v kategorijah veteranov bila konkurenca najštevilčnejša, tako v kategoriji 35+, kot v kategoriji 50+. V obeh je bilo po 12 tekmovalcev in je bilo za nastop v finalu potrebno premagati štiri nasprotnike. Franjo je nastopal tako v eni kot v drugi kategoriji. V kategoriji mlajših veteranov 35+, je premagal vse svoje nasprotnike ter osvojil naslov državnega prvaka, v kategoriji veteranov 50+, pa naslov državnega podprvaka.

Ponosni in hvaležni smo, da v našem okolju deluje tako uspešen in izkušen športni trener, ki svoje znanje in izkušnje z veseljem prenaša na belokranjske otroke.

Belokranjski karateisti zelo uspešni na KIMON OPEN 2018; 15.4.2018 se je 20 tekmovalcev Karate kluba Krka iz Črnomlja, udeležilo mednarodnega turnirja v Ljubljani, kjer so skupno osvojili 8 posameznih medalj in 2 ekipni, od tega:

  • 6 zlatih,
  • 1 srebrna in
  • 3 bronaste.

Zlate medalje:

  • Ester Horn
  • Antonio Dimovski
  • Swen Horn
  • Michel Horn
  • Laura Razinger
  • Ekipno deklice 2008 (Any Ostanek, Lana Luič, Ester Horn)

Srebrne medalje:

  • Neja Žabčič Grabrijan

Bronaste medalje:

  • Aleksandra Dimovska
  • Ana Malerič
  • Ekipno deklice 2008 (Aleksandra Dimovska, Neja Žabčič Grabrijan, Ana Malerič)

Na tekmovanju so uspešno nastopali tudi: Gloria Dimovska, Rok Filip, Ajda Živa Horvat, Jurij Vid Horvat, Aljoša Jakša, Nika Miketič, Tio Pirš Bezek, Jana Prpoš, Jerca Tessari in Matic Tessari.

Vir: Karate klub Krka
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj