Na vsebino

Matka lovijo snubci iz tujine

Aljoša Matko je vroča roba na nogometni tržnici. Foto: NK Celje
Aljoša Matko je vroča roba na nogometni tržnici. Foto: NK Celje

Izvrstne predstave Aljoše Matka v spomladanskem delu Prve Lige Telemach niso ostale neopažene niti zunaj slovenskih nogometnih zelenic. Čeprav je njegov jesenski vzpon ustavila poškodba, se je 24-letni Črnomaljec v spomladanskem delu sezone vrnil še močnejši. V tej sezoni je napadalec Celja odigral trinajst prvenstvenih tekem, ko je zadel ali podal in le osem tekem, ko se ni vpisal med strelce ali podajalce. Nič presenetljivega torej, da nekdanjega člana Brava, Maribora, Hammarbyja in Olimpije zdaj lovijo eminentni snubci iz tujine.

Po informacijah Sportkluba se je tako za celjsko sedmico v zadnjih tednih resno ogrel Slovan iz Bratislave, kjer imajo s Slovenci dobre izkušnje. V slovaški prestolnici je pred leti blestel Andraž Šporar, minuli konec tedna pa je z rdeče-belimi državni naslov slavil Kenan Bajrić.

Vseeno pa moštvo iz Bratislave niti slučajno ne čaka lahka naloga pri tem, da s Celjani dosežejo dogovor, po katerem bodo grofje iz svojih vrst izpustili prvega strelca moštva. Kot je nedavno povedal predsednik celjskega kluba Valerij Kolotilo, njihov cilj ni prodaja igralcev, ampak želijo sestaviti ekipo, ki bo sposobna tekmovati v Evropi. In če bodo v Evropi napredovali, ne vidi razloga, zakaj bi nekdo šel stran.

V klubu iz knežjega mesta bodo tako Matka skušali zadržati v svojih vrstah, a slednji je večkrat odkrito priznal, da ga po ne preveč uspeli epizodi v švedskem Hammarbyju, znova vleče v tujino. To je izpostavil tudi ob gostovanju v oddaji Pod prečko na Sportklubu.

"Za zdaj je moj cilj ostati zdrav in uspešno končati sezono, potem pa bomo videli, kaj se bo dogajalo na poletni nogometni tržnici. Moja želja ostaja, da se še enkrat preizkusim v tujini. V Celju pa mi nič ne manjka, tako da bi me prepričala le ponudba kluba, ki bi ga sam ocenil kot dobrega za korak naprej v karieri. To je v vsakem primeru zadeva, ki jo bo predsednik reševal z mojim agentom," je poudaril Aljoša Matko, s 14-imi zadetki trenutno drugi strelec Prve lige.

Vir: Sportklub

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj