Na vsebino

Matko zapečatil usodo Mure

Aljoša Matko je dosegel svoj 14. gol sezone. Foto: NK Celje
Aljoša Matko je dosegel svoj 14. gol sezone. Foto: NK Celje

Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2), ki zanesljivo drvi proti naslovu prvaka. Tretji zadetek za grofe je v 49. minuti znova dosegel Aljoša Matko.

24-letni Črnomaljec je bil blizu zadetka že v peti minuti, ko je po podaji s kota spretno prišel do strela iz bližine, vendar zadel vratnico. Čeprav so izbranci Damirja Krznarja silovito začeli, pa so Sobočani povedli po protinapadu v sedmi minuti. Žan Karničnik je Celju priigral izenačenje z izjemnim strelom z 20 metrov pod prečko v 22. minuti, v vodstvo pa jih je popeljal Damjan Vuklišević tri minute pred odmorom, ko je zadel z glavo po Popovićevi podaji iz kota z desne strani.

Matko znova prevzel vodstvo na lestvici strelcev

Mura je odločno začela tudi drugi polčas, vendar jo je hitro umiril nov zadetek Celja. Po novi Popovićevi podaji, takrat z leve strani, je z glavo zadel Aljoša Matko in dosegel svoj 14. gol sezone, s katerim je najboljši strelec Prve lige.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj