Na vsebino

Miha Muratović ostaja Triglavan

Miha Muratović večkrat navduši z atraktivnimi zabijanji. Foto: KZS
Miha Muratović večkrat navduši z atraktivnimi zabijanji. Foto: KZS

Nadarjeni 21-letni Miha Muratović, ki je svojo košarkarsko pot pričel v dresu črnomaljske Kolpe, tudi v novi sezoni ostaja član Triglava. Popularni »Mura«, ki je znan po svojih atraktivnih zabijanjih, je v Kranj prišel leta 2020. S svojim načinom igre si je 204 cm visoki center hitro pridobil simpatije vseh, ki spremljajo kranjsko košarko. V lanski sezoni, ko so si Triglavani z naslovom prvaka 2. SKL znova priborili mesto v elitnem klubskem tekmovanju, je bil eden od nosilcev igre. Na 29-ih tekmah je v povprečju igral 19-minut ter v statistiko zabeležil po 10 točk in 6 skokov.

»Veselim se, da bom še eno leto branil barve Triglava med elito. S celotno ekipo bomo poskrbeli za veliko uspehov in se borili po najboljših močeh,« je za klubsko spletno stran povedal Muratović.

Z njegovimi predstavami je zadovoljen tudi glavni trener Triglava Danijel Radosavljević. »Zelo sem vesel, da Miha ostaja z nami tudi v naslednji sezoni. Gre za mladega modernega centra v sodobni košarki, ki lahko zelo dobro teče, ima odličen vertikalen odriv in na ta način lahko v napadu uspešno odvaja proti košu. V obrambi je lahko odličen zaščitnik obroča, lahko pa tudi pobere veliko žog pod obema obročema. Če primerjam Miho, ko je prišel v klub in pa sedaj, moram reči, da je viden res ogromen napredek, tako v tehničnem kot taktičnem smislu. Verjamem, da bo Miha še naprej tako zavzeto treniral in napredoval v svoji igri. Tudi v letošnji sezoni bo eden od nosilcev naše ekipe,« je povedal Radosavljevič.

Vir: KK Triglav

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj