Na vsebino

Miklavžev pohod na Mirno goro

Knjižnica Črnomelj se je že drugo leto priključila k praznovanje alpske kulturne dediščine v sklopu Mednarodnega dneva gora - 11. decembra. Glavni namen Festivala "Brati gore" je priložnost, da partnerji širom Alp organizirajo dogodke posvečene praznovanju moderne alpske literature, jezikov in kulture.

Festival "Brati gore" smo zaključili z Miklavževim pohodom na Mirno goro, ko smo se v prelepem sončnem popoldnevu z avtobusom izpred knjižnice odpeljali proti Planini, od koder smo se peš z lučkami podali proti najvišjemu vrhu Bele krajine.

Za pohodnike na poti sta skrbela planinska vodnika Zdravko Kunič, ki je prevzel vodenje že na avtobusu, in Sabina Stopar. Gospod Zdravko je izbral pot po Zmajevi dolini, da pa je bilo otrokom še bolj zanimivo, pa jim je povedal pravljico o Zmaju na Mirni gori. Hitro se je zmračilo in veselo smo prižgali svečke v lučkah, da je naš pohod postal res čudovit in pravljičen. Na Mirno goro smo prispeli ponoči. Veseli smo vstopili tudi v planinski dom, kjer nas je skrbnica presenetila s slastnimi palačinkami. Naš vodnik pa je poskrbel za dobro vzdušje še naprej, skupaj s še nekaj pohodniki je zaigral na kitaro in otroke naučil gorsko pesmico ter prek kviza preveril otroško znanje in poznavanje pripomočkov, ki jih je dobro vzeti s seboj v gore. Seveda pa so bili otroci najbolj veseli Miklavževih daril na okenski polici doma, ki jih je prispevala Alpska konvencija.

Po čudovitem popoldanskem druženju, smo se utrujeni in zaspani vrnili v Črnomelj.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj