Na vsebino

Mitja Ilenič: Z Messijem se je začela norišnica (video)

Foto: NYCFC
Foto: NYCFC

Mladi slovenski nogometni reprezentant Mitja Ilenič, ki je pred dobrim letom dni sprejel pogumno odločitev in slovensko ligo zamenjal za severnoameriško MLS, je o svoji izkušnji igranja za New York City in še marsičem spregovoril za Planet nogomet.

Med drugim je povedal, zakaj je zavrnil možnost prestopa k italijanski Veroni in se odločil za nadaljevanje kariere čez veliko lužo, kdaj se namerava vrniti v Evropo in kaj je pomenil prihod slovitega Lionela Messija v ligo MLS. 19-letni Tribučan, ki je v začetku leta debitiral za slovensko člansko reprezentanco, je spregovoril tudi o morebitnem nastopu za Kekovo izbrano vrsto na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji ter o veliki priložnosti mlade reprezentance, da se prav tako uvrsti na evropsko prvenstvo leta 2025 na Slovaškem.

V spodnjem video intervjuju z Mitjo Ileničem tudi o tem, kakšen je glavni cilj New York Cityja v tej sezoni in kakšno je življenje v mestu, ki nikoli ne spi.

Vir: Planet nogomet

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj