Na vsebino

Namiznoteniški turnir v okviru občinskega praznika

V okviru prireditev praznika Občine Črnomelj je NT klub Bela krajina organiziral že 8. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce, ki je bil v nedeljo 14. februarja v telovadnici OŠ Mirana Jarca v Črnomlju. Turnir sta podprla Občina Črnomelj in OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Tekmovalnega dela turnirja se je udeležilo rekordno število igralcev iz Slovenije in Hrvaške, in sicer 68, od tega 14 naših članov. Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah, in sicer, do 50 in nad 50 let. Tekmovalci so se prvo spopadli po predskupinah po štiri - vsak z vsakim, nato še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Najboljšim tekmovalcem v dveh kategorijah je bilo podeljeno 16 pokalov in 8 medalj najboljšim naključno izžrebanim dvojicam. Tekmovanje je potekalo na devetih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel g. Franjo Capan.

Zmagovalec tekmovanja do 50 let je postal naš član Jožko Omerzel iz Mačkovca pri Suhorju, ki je osvojil tudi turnir v Podzemlju novembra 2015. V konkurenci nad 50 let je najboljšo igro pokazal Petar Mačešić iz Hrvaške. V dvojicah sta slavila Zoran Turk (iz Hrvaške) in Luka Mlakar (iz okolice Vrhnike).Ostali naši člani so dosegli naslednje rezultate:

Med 39 tekmovalci v konkurenci do 50 let so se v finalno skupino A še uvrstili: Mitja Omerzel (brat od Jožkota), ki je osvojil 3., oz. 4. mesto, Damjan Dulc in Domen Zupančič, ki sta zasedla pozicijo med 5. in 8. mestom ter Igor Kapš inTomi Blagojevič, ki sta se plasirala med 9. in 16. mestom.

V tolažilni skupini B je najboljši rezultat dosegel Jani Dražumerič, ki je klonil šele v finalu in tako dosegel 21. mesto v generalni razvrstitvi. Andrej Štefancse je presentljivo dobro odrezal in zasedel plasma med 5. in 8. mestom (med 25. in 28. mestom v generalni razvrstitvi). Matjaž Murn, Edi Grahek in Andrej Žvab so zasedli uvrstitev med 9. in 16. mestom (med 29. in 36. mestom v generalni razvrstitvi) ter Matej Weiss, ki se je uvrstil med 17. in 19. mestom (med 37. in 39. mestom v v generalni razvrstitvi).

V konkurenci nad 50 let se je pomerilo 29 igralcev, med katerimi je v finalni skupini A nastopil Tomaž Pezdirc, ki je zasedel pozicijo med 9. in 16. mestom. V tolažilni skupini B je Ivan Klobučar osvojil pozicijo med 9. in 16. mestom (med 25. in 29. mestom v generalni razvrstitvi).

Rezultate si lahko ogledate na spletni strani kluba: tukaj

Vir: NTK Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj