Na vsebino

Starejše deklice OŠ Loka druge na področnem prvenstvu v košarki

Starejše deklice OŠ Loka. Foto: Zavod Novo mesto
Starejše deklice OŠ Loka. Foto: Zavod Novo mesto

V novomeški športni dvorani Marof je potekalo področno prvenstvu v košarki za starejše učenke, na katerem so košarkarice OŠ Loka Črnomelj osvojile odlično drugo mesto, potem ko so morale v finalu priznati premoč vrstnicam iz OŠ Grm. Tretje so bile košarkarice OŠ Drska.

Davek utrujenosti po odigranem področnem prvenstvu je dan pozneje plačala selekcija U-16 ŽKK Črnomelj, ki je na uvodni tekmi 2. dela državnega prvenstva na domačem parketu visoko izgubila proti KD Janina (11:107). Poleg utrujenosti se je na igro Črnomaljk odrazilo tudi pomanjkanje samozavesti in impresioniranost nad višino nasprotnic. Že v prvi četrtini so gostje dosegle rekordno število točk (42) in le gostujočemu trenerju, ki je dal priložnost vsem igralkam se Črnomaljke lahko zahvalijo, da niso doživele še hujšega poraza.

"Naša ekipa je zelo mlada, zato ne čudi, da se povprečje doseženih točk gostij ni bistveno spremenilo, ko so zadnje tri minute tekme dobile priložnost tudi naše najmlajše igralke. Niso dosegle točke, so se pa hrabro postavile po robu tehnično in fizično mnogo močnejšim gostjam," je tekmo komentiral domači trener Boris Fabjan.

V petek Črnomaljke gostujejo v Šmarju pri Jelšah.

ŽKK Črnomelj - KD Janina 11:107 (2:42; 7:19; 2:24; 0:22)

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj