Na vsebino

Tina Mržljak v kegljaški reprezentanci za ekipno SP

Foto: Kegljaška zveza Slovenije
Foto: Kegljaška zveza Slovenije

Po zadnji pripravljalni tekmi s Hrvaško na Otočcu sta znani slovenski kegljaški reprezentanci za ekipno svetovno prvenstvo, ki bo od 17. do 28. maja v Varaždinu na Hrvaškem. Med kegljačicami bo slovenske barve zastopala tudi Črnomaljka Tina Mržljak, sicer članica Kegljaškega kluba Proteus iz Postojne. V ekipi so še Eva Sajko, Maja Plavčak (Neunkirchen, Avstrija), Irena Mejač, Marija Ahačič Premrl, Sara Rovtar (Ljubelj), Tea Repnik (Calcit Kamnik) in Nataša Radič (Pivka).

Na ekipnem SP v Varaždinu bodo Slovenke tekmovale v predtekmovalni skupini s Češko, Estonijo in Poljsko. V četrtfinale bosta napredovali po dve najboljši reprezentanci iz vsake od štirih skupin.

Že to soboto, 13. maja, pa se bo v Varaždinu pričelo tudi svetovno prvenstvo v kegljanju za kategorije U-18 in U-14. Poročali smo že, da bosta pri fantih slovenske barve v kategoriji U-18 zastopala tudi Luka Žafran in Luka Šimec iz Kegljaškega kluba Bela krajina.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj