Na vsebino

Tradicionalni pohod na Butoraj in Sadéže ob kulturnem prazniku

Na dan kulturnega praznika je Planinsko društvo Črnomelj v sodelovanju z gasilskim društvom Butoraj organiziralo sedemnajsti pohod na Butoraj in Sadéže.

Pohodniki (95) smo se zbrali na Butorajski cesti, od koder smo po gozdni poti odšli proti Butoraju. V gasilnem domu so mladi pod vodstvom mentorice Milke Kocjan pripravili kulturni program. Udeležence sta pozdravila predsednik prostovoljnega gasilskega društva Butoraj Milan Butala in podpredsednik planinskega društva Črnomelj Janez Jerman. Sledilo je druženje ob bogati postrežbi domačih dobrot.

Pridružilo se nam je še 50 pohodnikov in nadaljevali smo po »Jožičini poti« mimo cerkvice sv. Marka, Rdeče kapice na Sadéže do Kuzmove zidanice, kjer sta nas postregla Jožica in Ciril, dijak Mitja pa je recitiral nekaj pesmi.

Neuradni del pohoda se je nadaljeval pri Maleričih z druženjem in recitacijami pesmi na panjičku.

Vreme je bilo jasno, sončno, zjutraj -3 °C, opoldne prijetno pomladno 8 °C. Pot do Butoraja skozi gozd in mimo Rdeče kapice na Sadeže je bila pomrznjena, suha. Menim, da je bilo letos najprijetnejše vreme od vseh pohodov. Na toplem soncu smo obujali spomine na prvi pohod leta 2005, ko smo šli iz Črnomlja in je bilo -20 °C.

Vir: PD Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj