Na vsebino

Urška Čavič tik pod stopničkami

V Birminghamu v ameriški zvezni državi Alabama so med 7. in 17. julijem potekale svetovne igre, večpanožno športno tekmovanje na katerem nastopijo športniki neolimpijskih športnih panog in disciplin. Na njih je uspešno nastopila tudi naša izvrstna lokostrelka Urška Čavič. 24-letna Belokranjka je osvojila četrto mesto, po tem, ko se je z odličnim streljanjem z 8. mesta v kvalifikacijah prebila v mali finale. Tam se je srečala z Nemko Eliso Tartler, proti kateri je izgubila s 53:57.

Svetovne igre so bile prvič organizirane leta 1981 in so od takrat organizirane vsake štiri leta. Letošnje igre so bile enajste po vrsti, na tekmovalnem sporedu pa je bilo 34 športnih panog v katerih je nastopilo 3600 športnikov iz več kot 100 držav sveta. Slovenska ekipa je na igrah štela 16 športnikov iz sedmih športnih panog: ju-jitsu, akrobatski rock'n'roll, kickboks - wako, balinanje, ritmična gimnastika, lokostrelstvo in športno plezanje.

Naslednje Svetovne igre bodo v kitajskem mestu Chengdu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj