Na vsebino

Uspešno končana mednarodna regata Sv. Nikola 2017 za mlade jadralce

Minuli konec tedna se je v Istri na morju pred Puljem kar 529 jadralcev iz Evrope pomerilo na 26. mednarodni regati v jadralnih razredih laser in optimist.

V petek ob 10. uri, ko je bil predviden prvi start, se zaradi razburkanega morja in močnega vetra ni izplulo.

V soboto se je po jutranjem sneženju organizator odločil poslati jadralce na morje, kjer so v mrzlih severnih vetrovih do 20 vozlov uspešno zaključili tri plove.

WSC Črnomelj je v razredu optimist(U16) zastopala trinajstletna Marina Vrščaj - SLO 234, za katero je to tudi ena izmed šestih izbornih regat za nastop na EP na Nizozemskem ali SP na Cipru. Ta dan je končala 35. v skupni razvrstitvi.

V nedeljo je bil zopet napovedan naraščajoč močan veter, vendar je organizatorju le uspelo izpeljati en plov v jugozahodnem vetru. Marina je v svoji skupini prišla 11. in zaključila skupno na 43. mestu in kot 8. deklica med 362 ''optimisti''.

Zmaga je ostala v domačih istrskih vodah Bubi Puleku iz JK Clivo. Na drugo mesto, in to z enakim izkupičkom točk kot prvouvrščeni, se je zavihtel Slovenec Luka Zabukovec iz JK Jadro Koper.

Sezono 2017 bodo jadralci zaključili na 41. mednarodni Novoletni regati, ki se bo odvijala v akvatoriju pred mestom Hvar od 27. do 30. decembra, na njej bo tekmovala tudi naša mlada jadralka.

Vir: WSC Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj