Na vsebino

Včeraj je potekal 12. mednarodni turnir v namiznem tenisu

V okviru prireditev praznika Občine Črnomelj je NT klub Bela krajina včeraj organiziral že 12. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce. Turnirja se je udeležilo 34 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

Tekmovalci so se najprej spopadli po vnaprej dogovorjenih parih, in sicer v enotni starostni kategoriji.

Nato so se pomerili v posamezni konkurenci, sprva v predskupinah in zatem še v izločilnih skupinah A in B. Dvoboji v predskupinah in izločilnih skupinah so potekali po sistemu izločanja, v dveh starostnih skupinah in sicer:

– do 50 let in
– nad 50 let.

Vsaka predskupina je štela po štiri tekmovalce, ki so igrali po sistemu vsak z vsakim. Tako sta najboljša dva iz posamezne predskupine napredovala v skupino A, ostala dva pa v skupino B.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Marko Tomičić iz Duga rese, ki je v finalu premagal odličnega Marka Brajkovića iz Metlike. V kategoriji nad 50 let je zasluženo slavil Bojan Kuhelj iz Stične, ki je premagal Alena Pušića iz Hrvaške.

Med člani NTK Bela krajina je v konkurenci do 50 let najboljšo uvrstitev dosegel Tomas Kuhar, ki se je uvrstil med najboljših osem. V kategoriji nad 50 let je najboljšo uvrstitev dosegel Tomaž Pezdirc, ki je v skupini B klonil šele v finalu, kar pomeni skupno 9. mesto.

V kategoriji do 50 let so svoje loparje še vihteli Kristjan Rožmarin, Andrej Štefanc, Jani Dražumerič in Matej Weiss, ki so zasedli med 9. in 16. mestom. Andrej Žvab je s 1. mestom v skupini B zasedel končno 17. mesto, medtem ko je Igor Kapš zasedel skupno 19. mesto. Marko Panjan in Antonija Bahor sta zasedla med 21. in 24. mestom ter Jani Težak, ki je osvojil med 25. in 32. mestom.

V kategoriji nad 50 let sta svoje udarce še preizkušala Ivan Klobučar, ki je osvojil 11. mesto in Andrej Kmetič, ki je osvojil med 13. in 16. mestom.

Najboljšim tekmovalcem v štirih kategorijah je bilo podeljeno 16 pokalov in 8 medalj najboljšim dvojicam. Tekmovanje je potekalo na osmih mizah. Za nemoten potek turnirja je poskrbel Franjo Capan.

KONČNI VRSTNI RED

Pari:
1. mesto: Tomičić – Špehar
2. mesto: Govednik – Brajkovič
3. mesto: Kuhelj – Mlakar in Dančulovič – Pušić

Posamezno:
Skupina A do 50 let:
1. mesto: Tomičić Marko
2. mesto: Brajkovič Marko
3. mesto: Mlakar Luka in Špehar Tomislav

Skupina B do 50 let:
1. mesto: Žvab Andrej
2. mesto: Zelić Tadej
3. mesto: Kapš Igor in Petrušić Petar

Skupina A nad 50 let:
1. mesto: Kuhelj Bojan
2. mesto: Pušić Alen
3. mesto: Govednik Boris in Šut Josip

Skupina B nad 50 let:
1. mesto: Budič Sandi
2. mesto: Pezdirc Tomaž
3. mesto: Kuntanič Stane in Klobučar Ivan

Več podatkov, rezultate in fotografije najdete na povezavi TUKAJ.

Vir: NTK Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj