Na vsebino

Vita Prijanovič na Olimpijskem festivalu evropske mladine

Vita Prijanovič se je na nedavnem Šalamunovem memorialu veselila srebrne medalje.
Vita Prijanovič se je na nedavnem Šalamunovem memorialu veselila srebrne medalje.

Maribor bo med 23. in 29. julijem gostitelj Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM). Največjega večpanožnega športnega spektakla v zgodovini Slovenije se bo udeležilo približno 2500 mladih športnikov in športnic iz kar 48 evropskih držav. Ena izmed večjih reprezentanc bo prav ekipa Slovenije, ki šteje 196 članov, kar jo uvršča v najštevilčnejšo reprezentanco v samostojni Sloveniji, ki je kadarkoli nastopala na poletnem OFEM. Med 71 športnicami in 67 športniki, ki bodo zastopali barve Slovenije v vseh 11-ih športnih panogah na tekmovalnem sporedu, bo tudi mlada gimnastičarka Vita Prijanovič.

14-letna članica Gimnastičnega društva Zelena jama se je pred leti zaradi predanosti gimnastiki preselila iz Črnomlja v Ljubljano, da bi lahko trenirala pri Andreju Mavriču, trenerju naše najboljše športne telovadke Teje Belak. Vita Prijanovič trenira že dolgih deset let, kar je za gimnastiko običajno, saj je za uspeh čez noč potrebnih veliko let trdega dela. Članica slovenske mladinske reprezentance se lahko doslej pohvali s kar nekaj uspehi. Nazadnje je na 54. Šalamunovem memorialu, nekakšni generalki pred domačim OFEM, v finalu na parterju osvojila 2. mesto, ekipno pa se je veselila bronastega odličja. Izkazala se je tudi v mnogoboju, kjer je zasedla 4. mesto. Držimo pesti!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj