Na vsebino

Za Slovenijo zadel tudi Aljoša Matko

Mladinska reprezentanca do 18 let je v Mariboru, na igrišču Ljudskega vrta z umetno travnato površino, dobila prijateljski dvoboj s Švico. Za zmago Slovencev z izidom 2:1 sta zadela Aljoša Matko in Haris Kadrić.

SLOVENIJA U18 - ŠVICA U18 2:1 (1:0)

Strelca: Matko (4'), Kadrić (88'); Rustemoski (94')
Slovenija: Mrežar (46' Sekulič), Trontelj (69' Schweiger), Kolmanič (79' Kurtovič), Stojinović, Zec, Grajfoner (79' Zakrajšek), Stare (58' Demirović), Kryeziu, Matko (69' Žugelj), Štusej (58' Kregar), Kadrić.
Švica: Neuenschwander (46' Tolino), Yankowski (65' Tusiama), Schupach, Kronig, Isufi (65' Strohbach), Marchand (46' Rustemoski), Lungoyi, Medja-Beloko (39' Tokam), Gonzazel, Del Campo (46' Pereira), Antunes.

Mladi Slovenci so se v Mariboru predstavili s čvrsto in organizirano predstavo, s katero so zaustavili najmočnejše adute Švice. Vodstvo reprezentance je pohvalilo pristop nogometašev, ki so se od prve minute držali dogovorjenega, z dobro igro pa so si Slovenci priigrali več izrazitih priložnosti.

Za prednost ob polčasu je že v četrti minuti dvoboja poskrbel Aljoša Matko, ki dobro pozna mariborsko zelenico, saj je član mladinske selekcije vijoličastih. Slovenska četa je z dobro igro nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko je v 88. minuti še eno od priložnosti izkoristil Haris Kadrić, ki je že pomemben adut članske ekipe ljubljanskega Brava.

Gostitelji so prednost dveh golov obdržali vse do zadnjih sekund tekme, ko so častni zadetek dosegli tudi Švicarji. Kristijana Sekuliča je globoko v sodniškem dodatku premagal Amel Rustemoski.

Vir: Ekipa24

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj