Na vsebino

Zamujena priložnost v Hrastniku

Po napredovanju v Pokalu Spar se je Kolpa še drugič v enem tednu podala na gostovanje. V Hrastniku je Belokranjce pričakala popolnoma spremenjena ekipa v primerjavi s preteklo sezono. Gašper Ovnik in Tadej Tušek sta kot najbolj zveneči okrepitvi tudi na včerajšnjem obračunu upravičila svoj prihod. Ovnik je bil s 23 točkami najboljši strelec na tekmi, Tušek pa je 17 točkam dodal še 11 skokov in 4 podaje. Najboljši strelec pri Kolpi je bil Aljaž Marinč s 15 točkami.

Hrastnik je vodil večino srečanja, a prednost nikoi ni bila višja od osmih točk. Že v prvem počasu je zaradi domnevnega prigovarjanja tehnično napako dobila Kolpina klop, kar je bila tudi v očeh trenerja Petrova zelo sporna odločitev. Lahko rečemo, da Kolpa na tekmi s sodniškimi žvižgi ni imela pretirane sreče. A kljub temu so se igralci na parketu borili do zadnjih moči. V četrti četrtini je peterka Lozar-Lamut-Butala-Marinč-Henigman z odlično obrambo in hitro igro v napadu izid izenačila in vlila novo upanje za črnomaljsko moštvo.

Žal pa Kolpa zagona ni izkoristila. Po prevzemu vodstva dve minuti do konca in košu Marinča po lepi podaji Kužnika, se je Kolpina igra ustavila. Pomagala ni niti minuta odmora na zahtevo Petrova. Hrastnik je na koncu s košem Tuška z neposredne bližine zbežal na štiri točke prednosti in zapečatil usodo Kolpe.

Naslednjo priložnost za zmago bo Kolpa lovila v soboto na domačem parketu. V goste prihaja ekipa Grosupljega, lanski prvoligaš za katerega nastop tudi Aleš Kunc, ki je v preteklosti branil barve črnomaljskega kluba.

Vir: KK Kolpa Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj