Na vsebino

Želi si samo igrati in nekoč spoznati Luko Dončića

Foto: NK Domžale
Foto: NK Domžale

"Dobrodošel v New Yorku," so na družabnih omrežjih v slovenskem jeziku zapisali pri FC New York Cityu in potrdili prihod mladega slovenskega reprezentanta Mitje Ileniča. Komaj 18-letni branilec, ki je prvo profesionalno pogodbo z Domžalami podpisal s 16 leti in v rumenem dresu odigral 33 tekem, je z Newyorčani podpisal pogodbo do leta 2026.

"Počutim se izjemno. Ne vem, kako bi se izrazil, ker ne bi rad nakladal, ampak počutim se vrhunsko," je za 24ur povedal mladenič iz Tribuč, pred katerim so zagotovo velike spremembe. V New Yorku še ni bil, se pa odhoda v mesto s približno 8,8 milijona prebivalcev zelo veseli. Njegov pristop veliki spremembi in selitvi je presenetljivo zrel za nekoga, ki je tako mlad. "Skozi čas bo tudi življenje tam postala navada," je o odhodu v mesto, ki nikoli ne spi, dejal branilec. Trenutno čaka na zeleno karto, ki mu bo omogočala vstop v ZDA, kjer mu je klub že zagotovil stanovanje.

Kot je še povedal za 24ur se čez veliko lužo odpravlja z željo po veliki minutaži, saj je željan igre in verjame, da bo priložnost zagotovo dobil. Prizna, da lige MLS v preteklosti ni redno spremljal, vendar ji je po govoricah o zanimanju njegovega novega kluba namenil več pozornosti in ugotovil, da bi nastop v njej zanj lahko bil odlična priložnost. "Zadnje čase je liga postala razvojna stopnica za nadarjene mlade igralce. Odločitev je bila posledično toliko lažja, saj ni več liga, v katero prestopijo zgolj starejši igralci," je dejal in dodal, da je na njegovo odločitev zelo vplivalo tudi dejstvo, da je njegov nov klub del skupine klubov po svetu, ki se imenuje City football group. V tej skupini klubov se nahaja tudi eden najbogatejših na svetu Manchester City.

Zase pravi, da je tip človeka, ki ima rad velike preskoke, saj mu to predstavlja še večjo motivacijo in željo po dokazovanju. 26. decembra lani je praznoval polnoletnost, ki pa velja zgolj v Evropi, saj Američani uradno postanejo polnoletni šele po 21. rojstnem dnevu. "Doma smo se šalili, da me polnoletnost noče, ampak s tem se ne obremenjujem," pravi mladenič, ki bo igral na slovitem stadionu New York Yankeejev, ene najbolj prepoznavnih ameriških športnih franšiz. A v velikem jabolku se predvsem veseli košarkarskih obračunov. Sanja o tem, da si bo mogoče kdaj lahko ogledal tekmo Brooklyn Netsov ali New York Knicksov ter spoznal Luko Dončića.

Ilenič je v pogovoru za 24ur še potrdil, da se želi po nekaj sezonah v Ameriki znova vrniti v Evropo, čeprav se s prihodnostjo ne obremenjuje. "Na meni je samo to, da igram, treniram in sem vsak dan boljši."

Vir: 24ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj