Na vsebino

Zmaga moške ekipe v Postojni in poraz ženske ekipe v Kamniku

Belokranjski kegljači in kegljačice so 17. krog 1. B lige zahod odigrali že v petek. Ženska ekipa je gostovala pri Calcitu v Kamniku, moška pa pri ekipi Proteusa v Postojni.

Ženska ekipa je po dolgem času doživela neprijeten poraz z rezultatom 5:3, pri tem pa so zmanjkali samo trije keglji za zmago. Sprva so na steze stopile Mira Stegne (499), Julija Žafran Planinc (472) in Cvetka Lamut (507), ki pri osvajanju ekipnih točk na koncu niso bile uspešne. Jožica Birkelbach (546), Mateja Kraljič (540) in Ana Ljubenko (534) so imele tako precej težko nalogo priboriti vse tri ekipne točke in nadoknaditi precejšno razliko v kegljih. Vse tri so uspele priboriti ekipne točke, vendar je bilo število podrtih kegljev večje na strani nasprotnic, tako da so se zmage veselile igralke Calcita.

Moška ekipa je zopet odlično otvorila tekmo v Postojni, saj je Dejan Veres z odličnim rezultatom (608) osvojil ekipno točko, medtem ko je Martinu Sevnšku (568) za zmago zmanjkalo par kegljev. Naslednja v bloku tekmovalcev Luka Žafran (587) in Stanko Starešinič (587) sta precej suvereno osvojila ekipni točki, tako da sta naslednja tekmovalca malce lahkotnejše stopila na steze. Robi Magdič (587) se je do konca boril in pridobil točko, medtem ko Sandiju Mržljaku igra ni stekla (270) in ga je po 60 lučajih uspešno zamenjal Luka Šimec (301).

Ta konec tedna črnomaljski kegljači in kegljačice v zadnjem krogu ligaškega tekmovanja gostijo ekipi iz KD Krka Novo mesto, zato vabljeni na kegljišče v Kanižarico. Ob 13. uri bo začetek ženske, ob 17. uri pa moške tekme.

Priponke

Vir: Kegljaški klub Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj