Na vsebino

Hope's Bivouac: Motorist je v merino volni kot večfunkcijski žepni nož (32)

Ne pomnim, da bi na Gorenjskem že na začetku aprila furala v popolnoma letni motoristični jakni! V Podljubelju, kjer je ponavadi sibirska zima, je bilo letos ekstremno toplo.

Odločila sem se, da iz omare potegnem svojo letno jakno in čelado ter uživam v prvih sončnih žarkih sezone. Poleg tipične motoristične opreme pa sem izpostavila pomen pravega spodnjega sloja oblačil. In kaj oblečem pod moto obleko? Itak da merino. Ker pač v merinu se ne potiš (ot. tvoj pot ni smrdljiv) in posledično moto obleke ne smrdijo.

Zgodnje pomladanske temperature so mi tako omogočile, da sem že zgodaj v sezoni okusila svobodo na cesti in veter v laseh.

Tukaj pa najdeš en mini članek v Delu o merinu in mojemu bivaku upanja.

Če imate kakšno vprašanje zame, da ga v eni od naslednji rubriki predebatiramo, mi pišite na [email protected]. Z veseljem razbijem vaše dvome in skrbi glede merino volne.

Nada Dragutinović

Nada Dragutinović

Nada, ljubiteljica merino volne, hribolazka in motoristka. Nada živi trajnostno in minimalistično. Verjame v koncept, manj je več, zato se je povsem predala objemu merino volne, ki je v zadnjih letih postala njena posebna strast.

Njeno navdušenje nad merino volno jo je popeljalo na edinstveno pot, skozi katero želi popeljati tudi vas, v čarobni svet tega naravnega materiala.

Merino volna ni le običajna volna. Je izjemen in naraven material z osupljivimi lastnostmi.

V oblačilih iz merino volne začutiš zdravje in svobodo. Vendar pa Nada opozarja: ko enkrat začutiš to svobodo, lahko postaneš 'odvisen' od merino volne. In zakaj je temu tako? O vsem tem, o merino volni, oblačilih iz merino volne, o hitri in trajnostni modi ter o makro in mikro plastikah, pa v njenih zapisih.

Pridružite se ji na tem čarobnem potovanju z merino volno!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj