Opažamo, da še vedno precej podjetnikov uporablja email naslov s končnico npr. @gmail.com, @siol.net, @t-2.net, ipd., namesto uradnega poslovnega naslova.

Kaj sploh je poslovni naslov?

To je email naslov, ki ima končnico z vašo spletno domeno “podjetje.si”, npr. ime.priimek@podjetje.si.

Zakaj bi morali uporabljat poslovni e-naslov?

Uporaba drugih naslovov namesto poslovnega v največji meri daje neprofesionalen izgled. Zdajšnje generacije pa so še toliko bolj pozorne na urejenost podjetij, od katerih kupujejo izdelke. V kolikor pa poslujete v B2B segmentu, pa je še toliko bolj nujen profesionalen nivo komunikacije, saj vsaka malenkost odloča pri uspešnosti poslovanja.

V času, ko se vse več ukvarjamo z varnostjo na spletu in so tudi e-pošte polne neželjene vsebine (spam), je še toliko bolj pomembno, da komuniciramo s poslovnim e-naslovom, saj tako dajemo naši pošti večjo kredibilnost in večjo verjetnost, da jo naslovnik odpre.

Primer: Predstavljajte si, kako bi izgledal napis na kombiju vodoinštalaterja, ali je boljše marko79@gmail.com ali info@mojster-marko.si? Na kateri naslov bi pisali povpraševanje z večjim zaupanjem?

Kaj, če ste navajeni na svoj Gmail ali Outlook in nočete premikat emailov?

Ni problema, ker to ni potrebno. Pri poslovnem e-naslovu se gre samo za naslov in izgled le-tega. Kje pa te emaile berete in pošiljate, pa je po želji. Torej poslovni naslov se enostavno doda v vaš dosedanji odjemalec e-pošte, kot sta Gmail ali Outlook, in z njim na znanem mestu operirate naprej.

Kako do poslovnega naslova?

V kolikor že imate svojo spletno stran, pa ne uporabljate poslovnega naslova, potem to uredite čimprej, saj imate vso infrastrukturo že na voljo. Na vsakem zakupljenem gostovanju za spletne strani je tudi prostor za poslovne e-naslove, le ustvariti jih je potrebno in povezati s svojim poštnim odjemalcem. Kontaktirajte svojega ponudnika in uredili vam bodo poslovni naslov v nekaj minutah.

Kaj pa če nimam spletne strani?

V kolikor nimate svoje spletne strani in bi radi vseeno imeli svoj poslovni e-naslov, potem morate najprej kupiti spletno domeno in gostovanje, ki omogoča prostor vsaj za prejemanje e-pošte. Večina ponudnikov gostovanj ima to možnost že od 10 € na leto.

V kolikor bi potrebovali dodaten nasvet ali pomoč pri kreiranju poslovnega elektronskega naslova, nas vedno lahko kontaktirate na >>> info@starkmat.si.