Trenutna situacija vpliva na veliko področij v našem vsakodnevnem življenju in nič drugače ni v marketingu. Zaradi pandemije, sprejetih ukrepov in spremenjenih navad kupcev je potrebno temu prilagoditi tudi marketing v podjetjih.

Pomembno je bilo, da smo hitro prepoznali izzive in pravočasno ukrepali. Tako so bili tudi nekateri naši naročniki zdaj primorani narediti korak naprej k digitalizaciji posla - za katero do zdaj niso imeli dovolj velike iniciative. V prvem valu se je še zdelo, da je celotna situacija prehodne narave. A že v drugem je postalo jasno, da je to zdaj naša t.i. nova normalnost.

V poletnem obdobju smo nenehno opozarjali na drugi val, a velika večina temu ni verjela. Da so nekateri med poletjem zaspali, je pokazalo povečano povpraševanje po spletnih trgovinah in online storitvenih platformah v jesenskem času. Veseli smo, da so nekateri že pravočasno zaznali spreminjanje potreb uporabnikov / strank in se temu prilagodili. O enem izmed primerov uspešne prakse smo že pisali v tej rubriki, in sicer v zapisu Dvig ONLINE prodaje v času Covid-19.

Ker digitalizacija ostaja zakoreninjena med nami, je zdaj čas, da razmislimo, kako bo potekalo okrevanje po pandemiji naslednje leto - v 2021.


DIGITALNA TRANSFORMACIJA


Že v prvem valu epidemije je postalo hitro jasno, katera podjetja so optimalno digitalno opremljena. Ta so v tem času iskala samo primerne kanale za nagovarjanje svoje ciljne skupine. Druga podjetja pa so se soočala s krizo znotraj podjetja, saj so ostala v krču. V času, ko bi lahko prodajala prek spleta, so se morala najprej sploh transformirati na splet. Potem pa obstaja še tretja skupina podjetij. Ta so že na spletu, imajo celo spletno trgovino, a ni prilagojena kupcem.

Znova se je pokazalo, kako pomembna je nakupovalna oz. uporabniška izkušnja. Naši naročniki že vedo, o čem govorimo, saj nenehno opozarjamo na t.i. UX design, ko postavljamo ali vzdržujemo spletne strani/trgovine.

Trend nakupovanja prek spleta pa je zajel tudi starejše generacije. A tukaj se skriva past za vse, ki se ukvarjamo tudi s prodajo prek spleta. Ko postavljamo spletno stran/trgovino, je bistveno, da pomislimo tudi nanje. Naše ugotovitve si lahko preberete TUKAJ.

Na družbenih omrežjih pa se je izkazalo, da so bile najuspešnejše tiste kampanje, ki so bile osebne, iskrene in pozitivnih spodbud. V spletni trgovini Zdrava pisarna je bil tako najbolj bran zapis tisti, ki je povabil bralce k ogledu lastnih domačih pisarn ekipe. Zapis si lahko ogledate tukaj: Domače pisarne ekipe Zdrava pisarna.

Za 2021 tako lahko pričakujemo, da se bo potrošniško vedenje vseh nas še naprej drastično spreminjalo. Ne bo več koraka nazaj, ampak le koraki naprej k nadgrajevanju digitalne transformacije. Bodite korak pred časom, da ne bo presenečenj, če pa že - boste nanje odlično pripravljeni.

Želite BREZPLAČEN pregled vaše spletne strani / trgovine - uporabniška izkušnja, SEO, hitrost strani? Ali pa le pregled komunikacije na družbenih omrežjih: Facebook, Instagram, Linkedin?
Pišite nam >>> info@starkmat.si ali prek obrazca TUKAJ.

EKIPA STARKMAT VAM ŽELI SREČNO IN USPEŠNO NOVO LETO 2021!