Na vsebino

Je smiselno optimizirati Linkedin za SEO?

Absolutno! Verjetno ste že slišali izrek: "Če niste na prvi strani Googla, ne obstajate." Čeprav se to morda sliši nekoliko dramatično, v tem izreku leži zrno resnice. SEO ali optimizacija spletnega iskalnika vas pripelje na to zaželeno prvo stran in zagotovi, da vašo vsebino ali spletno stran vidi čim več ljudi (potencialnih strank). To pa ne velja le za Google, ampak tudi za vsa družbena omrežja.

Z več kot 950 milijoni uporabnikov LinkedIn ni več samo prostor za shranjevanje digitalnih življenjepisov - je živahen trg, neprecenljiva platforma za mreženje in, ja, iskalnik. Ne glede na to, ali se trudite, da bi zgradili svojo osebnostno znamko, predstavili svoje podjetje ali se povezali s kolegi s podobnimi interesi (izkoristite moč B2B povezovanja na omrežju Linkedin) - kako se pojavite v iskanjih na LinkedInu lahko naredi ali pa uniči priložnosti. Še nimate Linkedin profila? Stagnira? TUKAJ povzamemo zakaj se splača graditi svoj odtis na tem omrežju.

Toda z na stotine milijonov profilov izstopanje ni preprosta naloga.

Tu pride do izraza LinkedIn SEO.

Z optimizacijo profila za iskalni algoritem LinkedIna povečate možnosti, da se pojavite v ustreznih iskalnih rezultatih, ne glede na to, ali nekdo išče strokovnjaka za digitalni marketing ali avantgardnega umetnika.

SEO je pomemben za vso spletno vsebino, ki jo ponujajo iskalniki, in to je še posebej pomembno na LinkedInu. Z optimizacijo vašega LinkedIn profila za SEO lahko zagotovite, da se vaše podjetje pojavi prvo v povezanih iskanjih, kar olajša potencialnim strankam, vplivnežem in iskalcem službe, da vas najdejo.

Torej, kako lahko poskrbite za osnovno optimizacijo vašega profila na LinkedInu za SEO?

- Svoj naziv pod fotografijo spremenite v predstavitveni nagovor (vključite ključne besede).
- Prilagodite svoj URL.
- Optimizirajte vsebinski del "O meni" (ne pozabite na ključne besede).
- Pišite LinkedIn objave, optimizirane za SEO.
- Dokončajte svoj profil (All Star).
- Svoj profil redno posodabljajte.

Splošna SEO strategija za LinkedIn vključuje uporabo relevantnih ključnih besed, polno izpolnjen profil in aktivnost na platformi. Z doslednim delom in sledenjem najboljšim praksam lahko znatno izboljšate svojo vidnost na LinkedInu.

Več uporabnih informacij iz področja digitalnega marketinga in konkretnih priporočil za optimizacijo vaše prisotnosti na omrežju Linkedin za SEO pa najdete na naši spletni strani: >>> https://www.starkmat.si/uporabno/


Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj